susra foto: Global Times/Li Hao
FactualSpot

Zona zero a virusului COVID-19, Wuhan, a ieșit din regimul de izolare

0

După 11 săptămâni în care metropola chineză Wuhuan s-a aflat în regim de carantină, situația epidemică referitoare la COVID-19 s-a ameliorat considerabil, astfel încât restricțiile de circulație au fost ridicate.

O dată ce s-a dat drumul punctelor de ieșire din oraș, sute de mașini au format cozi la aparatele de taxat, unde până de curând erau instalate puncte de control ale poliţiei, anunță publicația spaniolă EFE, citată de Digi24.

Mulți dintre cei aflați la cozi, chiar cu ore înainte de deschiderea punctelor de plată a taxei la ieşirea din oraş, sunt cetățeni ai altor zone care au rămas blocați în Wuhan.

Tot astăzi sunt reluate şi zborurile, cu excepţia celor internaţionale şi a celor directe cu Beijing, pe lângă circulaţia trenurilor, a autocarelor pe distanţe lungi, a taxiurilor şi a mijloacelor de transport în comun.

Deși circulația a fost reluată, autoritățile fac apel la cetățeni să nu părăsească oraşul sau provincia Hubei dacă nu este necesar. Potrivit unui comunicat preluat de mass-media, guvernul provinciei Hubei avertizează că neînregistrarea de noi cazuri de îmbolnăvire nu înseamnă că riscurile de contagiune au dispărut complet.

Autoritățile au venit cu un sistem de restricționare și control al fluxului de oameni care părăsesc orașul: doar cine obţine un cod QR care să ateste starea de sănătate şi absenţa contactului cu persoanele infectate poate pleca.

Vicepremierul Sun Chunlan, care s-a deplasat la Wuhan pentru a supraveghea ieşirea din carantină a solicitat autorităților să mențină măsurile de limitare a contactului social pentru a evita un nou aflux al contaminărilor cu coronavirus. Școlile din provincia Hubei vor rămâne închise, iar numărul permis de persoane în centre comerciale sau parcuri va fi restrâns.

 

Primele tunele dezinfectante au fost livrate către spitalele din țară. Un prototip tehnologizat a fost donat Spitalului TBC din Arad

Articolul precedent

Poluarea din jurul Bucureștiului, provocată de un incendiu de vegetație la o fostă fermă de porci. Cum a acționat Garda Națională de Mediu?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual