sursa foto: adevarul.ro
FactualSpot

YouTube elimină materialele ce conțin dezinformare cu privire la vaccinurile pentru COVID-19

0

YouTube a anunţat pe 14 octombrie, că va elimina conținutul care prezintă dezinformări legate de vaccinurile pentru COVID-19, extinzând reguli stabilite referitoare la teoriile false şi conspiraţiile legate de pandemie, arată publicația Reuters, citată de News.ro.

Platforma de video, parte a grupului Alphabet, a precizat că va interzice orice fel de materiale privind vaccinurile pentru COVID-19 care contrazic consensul autorităţilor locale din domeniul sănătăţii sau al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). YouTube va elimina, de asemenea, afirmaţiile că vaccinul omoară oameni sau că provoacă infertilitate ori că le vor fi implantate microcipuri oamenilor care vor fi vaccinaţi.

Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat că discuţiile generale legate de „îngrijorări cu caracter general” referitoare la vaccin vor rămâne pe platformă. YouTube elimină deja conţinut care contestă existenţa sau transmiterea COVID-19, care promovează metode de tratament nedovedite medical, care descurajează oamenii că solicite ajutor medical sau care contestă în mod explicit recomandările autorităţilor din domeniul sănătăţii privind auto-izolarea sau distanţarea socială. YouTube a arătat că de la începutul lunii februarie a eliminat peste 200.000 de videoclipuri legate de informaţii periculoase sau înşelătoare referitoare la Covid-19.

Încă de la începutul pandemiei au apărut teorii ale conspirației și dezinformare cu privire la subiectul coronavirusului, acestea proliferându-se pe rețelele de socializare, inclusiv prin intermediul unor personalităţi anti-vaccin şi prin videoclipuri devenite virale.

Deşi medicii şi cercetătorii lucrează la diferite tratamente, vaccinurile se află deja pe lista pe termen lung de soluții pentru oprirea noului coronavirus, care a ucis mai mult de un milion de oameni, a infectat peste 38 de milioane şi a paralizat economia globală.

Andy Pattison, manager de soluţii digitale la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat pentru Reuters că reprezentanţi ai OMS se întâlnesc săptămânal cu o echipă de la YouTube pentru a discuta tendinţele de conţinut şi videoclipurile potenţial problematice. Pattison a declarat că OMS a fost încurajată de anunţul YouTube privind măsurile împotriva dezinformărilor legate de vaccinul împotriva coronavirusului.

Chiar și cu buletinul expirat, poți vota la alegerile parlamentare. Rămâne de văzut când

Articolul precedent

Zilele libere promise de stat părinților, pentru a-și veghea copiii acasă, depind de hotărârile comitetelor județene. Mii de părinți au fost nevoiți să își ia concediu

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual