sursa foto: telem.ro
Din practicăSpot

Vrei să țipi atunci când ai nevoie de ajutor? #maigândește-te

0

Un paznic de la Palatul Braunstein, obiectiv al Primăriei aflat în proces de reabilitare, localizat în centrul orașului Iași, a fost amendat de un angajat al Poliției Locale, din cauza faptului că ar fi tulburat liniștea publică în momentul în care a strigat că hoții de fier vechi au venit la furat.

În urma acestui incident, paznicul a discutat cu primarul, căruia i-a arătat procesul verbal prin care a fost amendat. Edilul a anunțat că agentul va fi eliberat din funcție din cadrul departamentului Ordine Publică al Poliţiei Locale Iaşi.

„Au intrat o trupă de derbedei la Palatul Braunstein să fure fier, mă rog, oţel beton, folosit la armături. Paznicul de acolo vede, ţipă, sună la Poliţie, se mai îmbrânceşte cu hoţii, mai ţipă pe la vecini… Vine poliţistul, unul local – care va pleca, i-am făcut deja formele – şi-l amendează pe paznic pentru tulburarea liniştii publice. La ultima vizită pe şantier, paznicul mi-a aratat procesul verbal. M-am crucit, s-a sărit calul peste orice culme în această problemă. Aşa se distruge autoritatea statului, pentru că unii nu înţeleg care le este misiunea”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Aceasta nu este prima situație în care agenții Poliției Locale Iași ajung să se facă de râs la nivel național. În luna august a acestui an, a apărut o înregistrare video filmată pe esplanada de la Hală, în care doi poliţişti locali dezumflau roţile de la bicicletele a doi tineri. Polițiștii au argumentat atunci că bicicliștii deranjau locuitorii din zonă, făcând acrobații într-o zonă pietonală.

„Poliţiştii locali nu au acţionat corect prin dezumflarea roţilor. În mod normal, poliţiştii trebuiau să-i avertizeze sau să-i sancţioneze. Precizăm că poliţiştii au acţionat în baza unor sesizări ale cetăţenilor din zonă, inclusiv scrise, prin care aceştia au reclamat că în zonă deseori unii biciclişti fac manevre periculoase”, au declarat atunci oficialii Poliţiei Locale.

Fonduri europene în valoare de peste 100 de milioane de euro pentru modernizarea orașului Turda

Articolul precedent

Ludovic Orban: Salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2% anul următor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică