sursa foto: transportmoloz-ieftin.ro
Din practicăSpot

Vrei să te descotorosești cât mai repede de molozul provenit de la renovări fără să plătești? #maigândește-te

0

Cu atâta timp liber de petrecut în casă, mulți dintre noi s-au gândit la renovări, demolări sau construcții pe care le-am tot amânat de ceva timp. Însă, s-a gândit cineva ce facem cu molozul rezultat în urma acestor activități?

Deșeurile din construcții reprezintă un tip mixt de deșeuri, rezultate, de obicei, în urma construcției, renovării și demolării bunurilor imobile. Pentru a scăpa de acestea, putem contracta o firmă de transport de moloz care să ne scape de grija aruncării acestuia. Angajații firmei de transport moloz vin și colectează sacii de moloz din apartamentul proaspăt renovat și îi duc la groapa de gunoi, unde plătesc o taxă pentru a-i arunca.

Prețul pentru aruncarea sacilor de moloz diferă în funcție de zonă, cantitate, etaj, dificultate, etc.

Este important de știut că încălcarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București va aduce cu sine sancțiuni contravenționale.

Potrivit hotărârii mai sus menționate, în art. 28, litera a, se menționează că persoanele fizice au obligaţia să nu abandoneze sau să depoziteze deșeuri provenite din construcții și/sau demolări pe domeniul public sau privat. De asemenea, persoanele trebuie să încheie contract pentru evacuarea deșeurilor rezultate în urma execuției de lucrări de construcții, modernizări, renovări, demolări, intervenții edilitare de orice natură, cu o societate de salubrizare autorizată de Primarul General al Municipiului București.

Nerespectarea prevederilor prezentelor norme de către persoanele fizice constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională, care, potrivit art. 42, lit. d este cuprinsă între 1.000 lei și 3.000 lei.

Strategia Naţională Împotriva Criminalităţii Organizate, pusă de Predoiu în dezbatere publică. Măsuri de protecție pentru victime și martori

Articolul precedent

Ne pregătim de un premier nou. Iohannis se întâlnește cu șefii partidelor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică