sursa foto: signsofthelastdays.org
Din practicăSpot

Vrei să scapi mai repede din carantină? #maigândește-te. IPJ Neamț a deschis trei dosare penale

0

Un dosar penal a fost deschis de către poliția din Neamț pe numele a trei cetăţeni din China care, în ciuda faptului că se aflau în izolare la domiciliu, au fost văzuți desfăşurând activităţi comerciale, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Georgiana Moşu, conform Agerpres.

Cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 ani, au ajuns recent în țară din China, anume pe 12 februarie, intrând în ţară prin Aeroportul „Henri Coandă.”

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 352 din Codul penal, cercetările fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile care se impun”, a afirmat Georgiana Moşu.

De asemenea, alte două persoane revenite din China, care desfăşoară activităţi comerciale în municipiul Roman, se află sub supravegherea DSP Neamţ.

Infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor este incriminată în art. 352 din Codul penal: „Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.”

LIVE: Gabriela Firea renunță la vinieta Oxigen. Mesajele de pe Facebook au convins-o: proiectul anti-poluare continuă fără restricții

Articolul precedent

COVID-19 vs. SARS – care virus e mai periculos? Care este situația și ce măsuri de protecție poate lua populația?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică