sursa foto: texasevidence.com
Din practicăSpot

Vrei să faci poze pe sub fustele femeilor? #maigândește-te

0

Fenomenul de „upskirting”, ce reprezintă realizarea de fotografii pe sub fustele femeilor fără consimțământul acestora va deveni o infracţiune în Germania, a anunţat miercuri guvernul de la Berlin, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres. Această știre apare în contextul în care, în urmă cu câteva luni, a fost votată o lege similară în Marea Britanie. De asemenea, va deveni pasibilă de pedeapsă și fotografierea decolteului fără ştirea persoanei.

„Realizarea neautorizată de imagini şi secvenţe care arată zone intime ale altor persoane fotografiate sau filmate sub haine” va fi incriminată, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, în cadrul unei conferinţe de presă.

Simplul fapt de a face o fotografie poate deveni astfel o infracţiune, precum şi distribuirea acesteia. Pentru a putea deveni lege, Parlamentul german trebuie să aprobe acest proiect.

Până în acest moment, acest tip de practică era considerată infracţiune penală doar în momentul în care contravenientul atingea sau hărţuia victima.

„Fotografierea unei femei pe sub fustă sau în decolteu este o încălcare umilitoare şi nejustificată a vieţii private”, a declarat ministrul german al justiţiei, Christine Lambrecht.

În luna ianuarie a acestui an, Parlamentul britanic a adoptat un proiect de lege care vizează pedepsirea cu doi ani de închisoare a celor care realizează fotografii pe sub fustele femeilor, iar, în aprilie, a devenit, în mod oficial, o infracțiune pedepsită prin lege în Anglia și Țara Galilor.

În 2017, o femeie din Rusia a ales să protesteze fenomenul de „upskirting” prin ridicarea de bunăvoie a fustei, în faţa persoanelor care circulă prin staţiile de metrou. Acest fenomen era destul de răspândit în Rusia, fiind o formă de hărțuire și abuz prin care străinii le fac poze femeilor, pe ascuns, sub fustă.

Conform art. 26 din Constituția României, orice persoană are dreptul la viaţa intimă, familială şi privată. Totodată, articolul 58 din Noul Cod Civil reglementează, fără a face o enumerare exhaustivă, drepturile protejate de lege pentru orice persoană, anume: dreptul la viață, la sănătate, la integritate fizică și psihică, la demnitate, la propria imagine, la respectarea vieții private. 

SNSPA gazduieste dezbaterea prezidentiala. Iohannis va discuta cu reprezentantii mass-media marti

Articolul precedent

Defrișările din România, un scenariu dramatic pe Netflix. Echipa de producție a serialului „Broken” a fost agresată de tăietorii ilegali de lemne

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică