sursa foto: atvapuseni.ro
Din practicăSpot

Vrei să faci o plimbare în natură cu mașina? #maigândește-te. 5 turiști au fost amendați pe pajiștile din Munții Baiului

0

O plimbare în natură este întotdeauna binevenită, mai ales într-o țară bogată în din punct de vedere geografic, ca România, care se bucură de o vastă diversitate pentru faună și floră. Însă acolo unde nu există drumuri special amenajate pentru circulația autoturismelor, motocicletelor ori mopedelor, motoarele turiștilor nu sunt la fel de binevenite.

La sfârșit de săptămână, 5 turiști au fost amendați, după ce au fost prinși când se dădeau cu maşinile pe pajiştea alpină din Munţii Baiului.

„Deși în ultimele săptămâni jandarmii montani de pe Valea Prahovei au desfășurat acțiuni preventive și au prezentat cadrul legal, în acest weekend jandarmii au constatat că încă sunt persoane ce încalcă legea. Astfel, în acest weekend, jandarmii au depistat 5 persoane ce au intrat cu autovehiculele pe pajiștile alpine”, a comunicat Jandarmeria Prahova, potrivit Europafm.ro.

În acest caz este incidentă OUG 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991. Conform art.14 alin(1) a) coroborat cu alin(2) b), este interzisă circulația pe pajiști cu orice alte mijloace de transport, inclusiv cu atelaje, altele decât cele folosite pentru activități agricole de către cel care utilizează pajiștea. Amenda cuvenită pentru încălcarea actului cu putere de lege este cuprinsă între 500 și 1.000 de lei pentru persoana fizică, respectiv cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei pentru persoana juridică.

Există două excepții în care este permis accesul pe pajiști al mijloacelor de transport:

  •  în situații de urgență generate de calamități, accidente de orice natură;
  • când proprietarul ori cel care are drepturi de folosință asupra terenului extravilan își dă acordul  pentru desfășurarea de activități sportive, de recreere și turism cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede.

În ultimele luni jandarmii montani au depistat și fenomene de enduro si off-road, activităţi practicate de deţinătorii de motociclete, Atv-uri si masini de teren practicate fără permisiunea cesionarului dreptului de folosință asupra terenurilor. Protagoniștii au fost amendați conform normelor prezentate.

Ludovic Orban vs. Marcel Ciolacu la dezbateri politice în Parlament. Ancheta Unifarm deschide subiectul intereselor partidului de guvernare

Articolul precedent

Îți place de o fată și vrei să o suni? #maigândește-te. Un bărbat din Spania i-a telefonat unei femei de peste 1.500 de ori în două luni

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică