sursa foto: inovarepublica.ro
FactualSpot

Viorica Dăncilă a uitat să îl includă și pe Eugen Teodorovici printre interimari. Alina Gorghiu: „Oferta este absolut lamentabilă”

0

Printre propunerile de interimari pe care i le-a trimis Viorica Dăncilă președintelui Klaus Iohannis, aceasta a uitat să îl includă și pe Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor, ca vicepremier interimar. A trimis, ulterior, o erată, în care îi propune Președintelui să dispună emiterea decretului prezidențial și pentru ministrul Finanțelor. 

Printre propunerile făcute de Dăncilă se numără Daniel Suciu, de la ministrul Dezvoltării, pentru a fi desemnat ministru interimar la Ministerul Justiției, Nicolae Hurduc pentru interimat la Ministerul Educației și a lui Gabriel Leș la Interne.

Șeful statului a anunțat-o, însă, pe Viorica Dăncilă că trebuie să vină în Parlament dacă vrea să își completeze Guvernul cu miniștri.

Reacția Senatorului PNL, Alina Gorghiu, cu privire la noile propuneri de interimari

Oferta este absolut lamentabilă, pentru că ăsta este executivul. Să-l pui pe Suciu la Justiție interimar este ca și cum pui un grădinar ministru la Interne”, a criticat Senatorul PNL propunerile de interimari făcute de Viorica Dăncilă.

„Nu are nici un fel de legătură interimatul propus de doamna Dăncilă cu competențele necesare pe poziția de ministru al Justiției, dar sigur v-ați obișnuit să vedeți în acest cabinet, de trei ani de zile, tot felul de oameni care nu au legătură cu competențele necesare, obligatorii pentru portofoliul în care sunt propuși. Numai dacă am avea plăcerea să-l audiem 10 minute în Comisia Juridică pe domnul Suciu cred că în afară de zâmbetele strâmbe, probabil că am plânge de ni s-ar rupe cămășile pe noi de supărare că vedem un asemenea om care n-are legătură cu domeniul justiției”, a mai spus Alina Gorghiu.

Gorghiu susține că, în contextul numirii lui Daniel Suciu, care, potrivit CV-ului publicat pe site-ul guvernului, nu are studii juridice, deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiției, pare „prezentabil”.

Sunt niște propuneri făcute de încropeală”, subliniază Gorghiu. „Este un executiv care joi sper să-și găsească finalul, să-și strângă lucrurile de la Palatul Victoria și să înceapă într-o formulă rezonabilă, o formulă viabilă și o formulă funcțională, pentru că finalul de an ne prinde fără buget, probabil că nici nu vom avea la sfârșitul anului un buget, că înțeleg că prin ministere toată lumea se concentrează pe moțiune și nu se concentrează pe proiectul de buget. De altfel nu a venit nici rectificarea, după cum știți, ce să mai vorbim despre bugetul pe 2020. Vorbim despre toate proiectele blocate, vorbim despre lipsa de bani la buget, despre investiții zero, dar doamna Dăncilă se concentrează pe cumpărarea parlamentarilor care au semnat moțiunea de cenzură”, mai arată senatorul PNL.

Iohannis, după ce prim-ministrul face noi propuneri de interimari: „doamna Dăncilă nu înțelege nici acum sensul deciziei Curții Constituționale”

Articolul precedent

Apple m-a făcut gay, susține un utilizator Iphone din Rusia

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual