sursa foto: realitatea.net
FactualSpot

Victor Costache, ministrul Sănătății, a demisionat

0

În această dimineață, 26 martie, ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a semnat demisia. În acest moment nu se știe cu exactitate motivul din spatele acestei decizii, însă este problematic faptul că un actor principal în aceste zile de criză, medic chirurg de profesie, alege să demisioneze. Se vehiculează că Victor Costache nu și-a dat demisia, ci aceasta i-a fost cerută de Ludovic Orban pentru proasta gestionare a crizei de coronavirus.

Prin urmare, Nelu Tătaru, secretar de stat în ministrul Sănătății devine ministru interimar. La ora 10.30, premierul Ludovic Orban va ține o declarație de presă, la Palatul Victoria, în cadrul căreia este de așteptat că va face oficiale toate aceste informații.

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat, la Digi24: „Nu pot să comentez pentru că nu știu motivele. Presupun că va fi numită o altă persoană la conducerea ministerului, cu competențele necesare.”

Ieri seară, ministrul Sănătății împreună cu secretarul de stat, cu profesorul universitare Sterinu-Cercel și primarul Capitalei au declarat că pregătesc un program care prevede testarea tuturor cetățenilor Municipiului București prin organizarea unor echipe mobile de testare care să aplice metoda door-to-door (din ușă în ușă).

„Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu-Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door”, a afirmat demnitarul la Adevărul Live. „Dorinţa noastră şi necesarul pe care l-am identificat în momentul de faţă este undeva la minumum două milioane – maximum cinci milioane teste”, a declarat miercuri Costache.

Peste 600 de milioane de euro au fost alocați de Comisia Europeană României, pentru a fi folosiți în lupta împotriva coronavirusului

Articolul precedent

LIVE: Ludovic Orban, declarații de la Palatul Victoria cu privire la demisia ministrului Sănătății, Victor Costache

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual