sursa foto: b1.ro
FactualSpot

Victima unui viol din Alexandria contrazice comunicatul Poliției. Învățături desprinse din cazul Caracal

0

O tânără în vârstă de 19 ani a apelat serviciul de urgență „112” joi dimineață la ora 06:17 pentru a reclama faptul că a fost sechestrată și violată într-un apartament din Alexandria. Din fericire un echipaj de poliție din Teleorman a intervenit cu promptitudine, însă declarațiile făcute ulterior în spațiu public referitoare la detaliile operațiunii au fost contrazise de declarațiile victimei.

În comunicatul transmis, polițiștii susțineau că fata nu a indicat adresa la care se afla, fiind nevoiți să o localizeze prin mijloace specifice.

„O persoană de sex feminin a sesizat prin 112 faptul că a fost victima infracțiunii de viol și este sechestrată într-un imobil din municipiul Alexandria, fără a indica adresa exactă. În scurt timp, prin mijloace specifice, s-a reușit localizarea apelantei într-un imobil din municipiul Alexandria, situat la etajul 4 al unui bloc de locuințe”, se arăta în comunicatul semnat de șeful IPJ Teleorman, Valentin Dumitrașcu.

În realitate, tânăra în cauză a indicat adresa exactă a apartamentului în care se afla, în momentul în care a apelat la 112, cu ajutorul unei facturi găsite în locuință cu scurt timp înainte de a suna la poliție.

„El îmi luase telefonul. L-am rugat să nu dorm în aceeași cameră, m-a dus în camera mamei lui, mi-a dat telefonul, că avea încredere în mine. Știind ce s-a întâmplat în cazul Caracal, am vrut să aflu adresa și apoi să sun la poliție, ca să nu-i pun pe polițisti pe drumuri. Am găsit o factură de la apă, unde scria numele mamei băiatului și adresa unde mă aflam. Am sunat la poliție, mi-au vorbit frumos, în 10 minute au ajuns”, sa declarat victima.

Pentru a lămuri această neconcordanță a declarațiilor faptelor, comisarul Iulian Orbeșteanu, din cadrul IPJ Teleorman a spus că a fost creată o confuzie deoarece în momentul în care tânăra a raportat infracțiunile  serviciului de urgență, serviciile de localizare au dispus poliției adresa blocului în care se afla.Factura găsită de fată le-a indicat doar apartamentul în care aceasta era ținută captivă.

„În timp ce vorbea la telefon cu colegii mei, noi deja făcusem localizarea imobilului. Dar colega noastră i-a cerut fetei să caute ceva indicii în apartament și astfel a găsit factura aceea, care ne-a indicat exact numărul apartamentului”, a declarat Iulian Orbeșteanu, pentru Mediafax.

La momentul intervenției agenților de poliție, aceștia au găsit-o în apartament atât pe tânăra de 19 ani cât și pe agresorul în vârstă de 22 de ani din Alexandria, locuința aparținând părinților acestuia.Tânărul nu a opus rezistență la sosirea polițiștilor și a fost dus la poliție pentru cercetări.

Un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal a fost întocmit.

CTP despre alegerile prezidențiale: „Nu pot decât să sper că va rezista acestei campanii electorale alegătorul român”

Articolul precedent

Preşedintele PE confirmă suspendarea candidaturii Rovanei Plumb. Scrisoarea prin care Comisia JURI i-a oferit aviz negativ reprezentantei României

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual