Kim Jong Un, liderul suprem al Coreei de Nord. sursa foto: Twitter
FactualSpot

Victimă colaterală a coronavisrului: un oficial din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte pentru nerespectarea regulilor de carantină

0

Pentru un stat totalitarist aflat la graniță cu Republica Chineză, cea din care s-a răspândit coronavirus, respectarea regulilor referitoare la carantină reprezintă o măsură vitală.

Coreea de Nord a aplicat pedeapsa capitală față de un funcționar al structurii de administrare a comerțului care a sfidat ordinele de carantină. După o deplasare în China în scop lucrativ, acesta a fost supus măsurii de siguranță împotriva riscului de contaminare, însă a fost surprins într-o toaletă publică în timpul în care acesta trebuia să se afle încă în carantină.

Surse media sud-coreene, citate de Digi24, au informat că funcționarul guvernamental a fost arestat și dus în fața plutonului de executare pentru a fi împușcat. Un alt funcționar, care lucra la Agenția Națională de Securitate, a fost condamnat pe viață să presteze munci silnice la o fermă de stat, pentru că a ascuns faptul că a efectuat o călătorie recentă în China.

Potrivit declarațiilor oficiale ale statului nord-corean, nu a fost depistat niciun caz de infestare cu coronavirus, luându-se măsura de plasare în carantină față de mai multe persoane situate acolo. Acest fapt nu a fost verificat în mod independent până acum.

Oficialul Bir Mandal, membru al comisiei pentru alimentație și agricultură din cadrul ONU, a făcut afirmații în sensul că informațiile comunicate pot fi o mușamalizare. „Autoritățile nord-coreene au transmis că nu există cazuri de coronavirus, dar suntem reticenți cu astfel de afirmații” a spus agentul ONU, potrivit Digi24 citat de Edițiadedimineață.ro.

Publicațiile din Coreea de Nord comunică faptul că statul a luat măsuri stricte de siguranță oprind accesul în țară al turiștilor străini, blocând temporar granițele cu China și instituind starea de carantină pentru toți cei care au fost în contact cu persoane situate în statul de proveniență al virusului.

Raportul Comisiei Europene arată că se va deschide procedura de deficit excesiv față de România. Dan Motreanu: „este consecința risipei și guvernării iresponsabile a PSD”

Articolul precedent

Cursa Budapesta – București, în topul celor mai bune 10 rute de noapte, în timp ce CFR Călători înregistrează mii de minute de întârziere

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual