sursa foto: usacarry.com
FactualSpot

Victimă a armelor de foc în județul Ilfov

0

Un bărbat a fost împușcat letal în această dimineață, în comuna 1 Decembrie,din județul Ilfov. Potrivit EuropaFM.ro, în jurul orei 3, o femeie din vecinătate a auzit sunetul produc de focurile de armă și a sunat la 112.

Din nefericire, atunci când echipajele de intervenție ale poliției și ambulanței au ajuns la fața locului, bărbatul a fost găsit fără răsuflare în fața porții domiciliului. Acesta prezintă plăgi în zona craniană și în zona gâtului.

Poliția a început ancheta pentru infracțiunea de omor calificat.

Într-un astfel de caz putem presupune un concurs între omor calificat (art.189 Cod Penal) și infracțiunile prevăzute în Codul Penal la art.342 nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și art 343 uzul de armă fără drept.

Art 342 Nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

(1) Deținerea, portul, confecționarea, precum și orice operațiune privind circulația armelor letale, a munițiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcționarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(3) Sustragerea armelor sau muniţiilor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(4) Portul armelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), fără drept, în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

(5) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) au ca obiect arme interzise sau muniţii, mecanisme ori dispozitive ale acestora, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.

(6) Nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

(7) Fabricarea sau asamblarea de arme letale, de piese sau de muniţie pentru acestea:

a) din orice componente esenţiale traficate ilicit;

b) fără o autorizaţie eliberată de către o autoritate competentă a statului membru în care are loc fabricarea sau asamblarea;

c) fără marcarea armelor letale asamblate la data producerii lor, în conformitate cu prevederile legale,

se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Art. 343 Uzul de armă fără drept

(1) Uzul de armă letală sau interzisă, fără drept, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 3 ani.

(2) Uzul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani.

În 2016, în evidențele oficiale figurau aproximativ 157.000 de persoane cu 230.000 de arme letale și neletale, potrivit Digi24. Procurarea armelor se poate realiza prin cumpărare, donaţie, moştenire, sponsorizare, închiriere sau comodat, potrivit legii 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Dacă culegi o floare de colț miroase a răspundere penală

Articolul precedent

Sondajul IMAS dezvăluie preferații în rândul candidaților la prezidențiale

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual