sursa foto: ciao.ro
FactualSpot

Venitul lunar al soților Cumpănașu ajunge la 29.000 de euro lunar. Candidatul Alexandru Cumpănașu este un bugetar plătit și în domeniul privat

0

Declarația de avere a lui Alexandru Cumpănașu dezvăluie venitul lunar al acestuia, unul de aproximativ 19.000 de euro, și de asemenea pe cel al soției, de 10.000 de euro, care printre altele primește și un salariu de consilier în Guvernul Dăncilă. Principalele surse de venit ale lor sunt cele bugetare naționale, mai exact din bani publici.

Alexandru Cumpănașu deține 7 case, două cumpărate în 2016 și două în 2017. De asemenea, are două autovehicule, unul dintre ele marca Mercedes, fabricat în 2018, iar în conturi are 260 000 de lei și 17 000 de euro.

Candidatul la alegerile prezidențiale, unul dintre cei pentru care BEC a făcut sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 referitoare la veridicitatea semnăturilor, a prezentat în declarația de interese apartenența la Marea Lojă Națională.

Un venit important în familia Cumpănașu vine din drepturile de autor, titlu cu care Alexandru Cumpănașu a obținut suma de 580.000 de lei de la Asociația pentru Implementarea Democrației, iar soția sa 300.000 de lei.

Conform declarației sale de avere, Cumpănașu încasează salarii de la:

  • SNSPA – unde, în ciuda faptului că nu are diplomă de licență, așa cum a declarat el însuși, marți, la Realitatea TV, predă cursuri;
  • Romaqua Group Borsec
  • Asociația de acreditare din România (RENAR), ce se află în subordinea Ministerului Economiei, este o organizație neguvernamentală din România, fără scop lucrativ, recunoscută oficial ca organism național de acreditare unic, a cărei principala activitate vizează acreditarea laboratoarelor de analize umane
  • Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFICSDI), aflată în subordonarea Ministerului Educației Naționale, ce are ca misiune: promovarea calității, leadership-ului pentru învățământul superior, cercetare, dezvoltare și inovare.
  • Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune (CNCIR)

Prin urmare, venitul anual al lui Alexandru Cumpănașu ar însuma aproape 1,1 milioane de lei, sau în jur de 19.000 de euro pe lună.

Cumpănașu Simona Gabriela, soția candidatului la alegerile prezidențiale, activează la rândul ei în toate asociațiile și companiile care îl plătesc și pe soțul ei, însumând un venit anual de aproape 600.000 de lei, ce reprezintă aproximativ 10.000 de euro pe lună.

sursa foto: digi24.ro

sursa foto: digi24.ro

FBI intervine în cazul Caracal la cererea DIICOT pentru expertiza genetică a rămășițelor Luizei Melencu

Articolul precedent

Ce conține moțiunea de cenzură, arma pregătită pentru săptămâna viitoare de opoziție pentru Guvernul Dăncilă

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual