sursa foto: lajmi.net
FactualSpot

UPDATE: Numărul deceselor persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 13

0

În această dimineață, Grupul de comunicare strategică a publicat un comunicat prin care a raportat cel de-al treisprezecelea deces al unei persoane infectate cu coronavirus.

 • Primul caz, un bărbat de 67 de ani, confirmat cu coronavirus pe 18 martie la Spitalul din Filiași, suferea de cancer în stadiu terminal;
 • Al doilea caz este un pacient în vârstă de 74 de ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Dr. Victor Babeş – București, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă;
 • Al treia victimă este un bărbat de 70 de ani din județul Neamț, care suferea de diabet și hipertensiune arterială. A decedat în centrul de boli infecțioase de la Iași;
 • A patra victimă este o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 în Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare);
 • Cel de-al cincilea deces a fost al unui bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020;
 • A șasea persoană a fost un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Arad;
 • Al șaptelea deces este un bărbat de 65 de ani, care necesita dializă. Era internat la spitalul de boli infecțioase din București.
 • A opta persoană a fost un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.
 • A noua persoană a fost un bărbat de 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată (data deces: 22/03/2020)
 • Al zecelea deces a fost al unei femei de 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată (data deces: 23/03/2020)
 • A unsprezecea persoană a fost tot o femeie, de 64 de ani, tot din județul Suceava, internată în stare gravă la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.
 • Cea de-a douăsprezecea persoane era un bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie și a fost internat în 22 martie în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.
 • Decesul cu numărul 13 este marcat de o femeie în vârstă de 72 de ani, din Caraș-Severin. Aceasta a fost tranferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21/03/2020. Pacienta nu avea istoric de călătorie și nu avea niciun contact pozitiv, drept pentru care se poate considera că în România avem deja răspândire comunitară.

De aceea este important să nu părăsim locuința pe cât posibil. Guvernul României a realizat un filmuleț în care explică scăderea numărului de cazuri pe fondul întâlnirii cu cât mai puține persoane.

Ce prevede Ordonanța militară nr. 3? A fost publicată în Monitorul Oficial

Articolul precedent

Carantina totală se instituie la ora 12:00. Municipiul București oferă o mână de ajutor prin Telefonul verde 0800.821.218

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual