sursa foto: globalresearch.ca
FactualSpot

Uniunea Europeană și Ministerul Afacerilor Externe, mesaje pe Twitter cu privire la conflictul dintre SUA și Iran

0

Josep Borrell, șeful diplomaţiei europene, a vorbit sâmbătă, 4 ianuarie, într-o discuţie cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif, despre „necesitatea unei dezescaladări a situaţiei”, în urma uciderii generalului iranian Qassem Soleimani, într-un atac aerian al SUA, ce a avut loc la Bagdad, notează AFP.

Într-un dialog cu ministrul Zarif, cu privire la “recentele evenimente”, Josep Borrell a menționat „necesitatea de a se da dovadă de reţinere şi de a evita orice nou scandal”, a arătat acesta într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter.

De asemenea, în cadrul acestor discuții, a fost menționată „importanţa menţinerii acordului de la Viena privind programul nuclear iranian (JCPoA), care rămâne crucial pentru securitatea internaţională”, se mai specifică în postarea de pe Twitter.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe a mai arătat că: „Îmi iau angajamentul să joc rolul de coordonator”.

Tot pe Twitter a fost postat un mesaj al Ministerului Apărărilor Externe, care spune că: „România este profund îngrijorată cu privire la evoluţiile din Orientul Mijlociu după atacurile asupra Ambasadei Statelor Unite în Irak – pe care România le-a condamnat ferm – măsurile de protecţie luate de SUA. Detensionarea este esenţială pentru a se preîntâmpina pe viitor o deteriorare a situaţiei de securitate.”

Într-un atac aerian al președintelui Donald Trump, au fost uciși vineri, 3 Ianuarie, în apropiere de aeroportul din Bagdad, Qassem Soleimani, un general iranian, și Abu Mahdi al-Muhandis, cel mai important comandant al poliției irakiene. Pentagonul a arătat că scopul atacului a fost acela de a descuraja „planurile viitoare de atac iraniene.”

Legea care va intra în vigoare pe 26 ianuarie conferă polițiștilor mai multă putere. Ce prerogative se vor schimba?

Articolul precedent

Premieră în România: arest preventiv pentru bărbatul care a spânzurat un câine în centrul Capitalei

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual