sursa foto: newindianexpress.com
FactualSpot

Uniunea Europeană a întocmit o listă neagră cu statele care au cel mai ridicat nivel de transmitere a COVID-19. Planuri de repornire a turismului și de reluare a zborurilor

0

În contextul pandemiei de coronavirus statele încearcă să găsească no modalități pentru a reporni turismul şi pentru a se relua zborurile în cadrul Uniunii Europene şi pe scară mai largă.

Vineri, 22 mai, Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA), un organism oficial al Uniunii Europene, a dat publicității o „listă neagră” cu aeroporturile situate în 34 de ţări, care prezintă cel mai mare risc de transmitere a COVID-19. Lista a fost creată pe baza datelor științifice ale OMS, ECDC și ale altor instituţii din domeniul sănătăţii. Aceasta va fi constant actualizată şi va reprezenta un ghid pentru zboruri și turism.

Printre țările europene aflate pe „lista neagră”, EASA include următoarele:Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie.

Celelalte state, raportate de EASA se află în afara teritoriului UE, pentru acestea fiind dedicată o secțiune separată: Brazilia, Republica Dominicană, Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite, Japonia, India, Indonezia, Iran, Ecuador, Canada, Qatar, Columbia, Kuweit, Belarus, Mexic, Bangladesh, Ucraina, Pakistan, Peru, Rusia, Arabia Saudită, Singapore, Turcia, Chile.

În cadrul unei declarații, săptămâna trecută, premierul elen Kyriakos Mitsotakis a arătat că granițele Greciei se vor deschide pentru turiști începând cu data de 15 iunie. Planul Secretariatului General pentru Protecţia Civilă din Grecia a prevăzut o serie de protocoale pentru zboruri şi turism, precum şi manuale speciale pentru clasificarea ţărilor pe baza numărului de cazuri şi de decese. Pe baza datelor epidemiologice, ţările vor fi caracterizate ca fiind „roșii”, „portocalii”, „verzi” și „galbene.”

În situația Greciei, se estimează că aproximativ 20 de ţări vor primi „undă verde” pentru a trimite turişti, pe cale aeriană sau rutieră. Potrivit informațiilor transmise de postul de televiziune SKAI, primele țări care pot trimite vizitatori în Grecia sunt: ​​Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia, Croația, Polonia, Ungaria, Slovacia și Cehia.

O echipă de specialiști ai MApN pleacă în Alabama cu scopul de a oferi sprijin în contextul pandemiei de COVID-19

Articolul precedent

Grupul de comunicare strategică raportează că numărul persoanelor infectate cu COVID-19, în România, a ajuns la 18.283. 11.630 de persoane s-au vindecat și 1.193 au decedat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual