sursa foto: bbc.com
FactualSpot

Uniunea Europeană a acordat o nouă amânare pentru Brexit. Noul deadline – 31 ianuarie 2020

0

Uniunea Europeană a fost de acord să prelungească termenul de ieșire al Regatului Unit până la 31 ianuarie 2020. Ambasadorii celor 27 de state membre UE s-au reunit în această dimineață la Bruxelles, acolo unde i-au acordat Marii Britanii o „flextension.”

„Flextension” reprezintă o extensie flexibilă, în sensul că, dacă Regatul Unit ajunge anterior la un acord, aprobat de membrii Parlamentului, poate ieși mai devreme de data limită, anume sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor.

Donald Tusk a anunțat printr-o postare, publicată mai devreme pe pagina sa de Twitter, vestea amânării ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ambasadorii Uniunii Europene s-au întâlnit astăzi la Bruxelles pentru a discuta propunerea de extindere a termenului de Brexit. Era de așteptat că se va acorda această prelungire, cu posibilitatea Marii Britanii de a ieși mai devreme, dacă se va ajunge la un acord, după cum au arătat și Daniel Boffey și Jon Henley, reporteri The Guardian.

Toate ţările Uniunii Europene au fost de acord, săptămâna trecută, cu privire la necesitatea unei a treia amânări a Brexitului cu scopul de a evita o ieşire fără acord şi au convenit să ia o decizie asupra subiectului prin procedură scrisă, fără a fi necesară convocarea unui summit.

Ieșirea Marii Britanii din UE era planificată iniţial pe 29 martie, o dată-limită ce a mai fost amânată de două ori, mai întâi pe 12 aprilie şi apoi pe 31 octombrie.

Ce hotărâri are în plan Guvernul interimar: programele PNDL achitate din bugetul de stat și o posibilă mărire a salariului minim brut

Articolul precedent

Donald Trump: „Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, este mort.” Siria anunță că a fost ucis și purtătorul de cuvânt al ISIS

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual