sursa foto: 24newshd.tv
FactualSpot

Unifarm SA, compania românească ce face achiziții de teste și echipamente de protecție împotriva COVID – 19. Fabrica de unde se fac achizițiile: Ajutăm România!

0

Compania sud-coreeană care a semnat contract pentru a trimite teste de diagnostic molecular (Real Time PCR) pregătește pachetele pentru a le trimite în România. Compania Unifarm SA, cea care a achiziționat testele de depistare a COVID – 19 a publicat un clip video pe pagina sa de Facebook, în care se vede cum lucrătorii de la fabrica unde au fost făcute achizițiile pregătesc materialele pentru a fi livrate. În filmuleț mai apare o persoană ce ține o coală de hârtie pe care scrie: „Ajutăm România.”

Grupul de comunicare strategică a arătat că, în prezent, compania Unifarm SA a încheiat un contract-cadru cu un producător din Coreea de Sud cu scopul de a achiziționa în total 2.000.000 de teste de diagnostic molecular (Real Time PCR).

Conform unui comunicat de presă al Unifarm SA, a fost livrată marți, 24 martie, în depozitele companiei românești prima tranșă, care va conține 200.000 de teste.

„Menționăm că, în această perioadă, Compania Unifarm SA face în permanență demersuri de a achiziționa, de la producători autorizați din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă”, mai adaugă sursa.

Ministrul de externe de la Seul a declarat că ambasada sud-coreeană a aflat despre nevoia de aceste echipamente și a fost cea care a mijlocit legătura dintre autorități și firmă. Cele două părți au semnat recent un contract, livrările urmând să fie făcute eșalonat. Ministrul de externe nu a oferit alte detalii, cum ar fi numele exportatorului sau prețul plătit.

Coreea de Sud a fost recunoscută la nivel internațional pentru metodele de testare și tratament din fază timpurie în privința coronavirusului, conform Hotnews.

Fiecare kit poate fi folosit pentru 100 de teste, România obținând, astfel, un total de 2 milioane de teste.

Carantina totală se instituie la ora 12:00. Municipiul București oferă o mână de ajutor prin Telefonul verde 0800.821.218

Articolul precedent

Prințul Charles a fost diagnosticat cu COVID-19

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual