sursa foto: nytimes.com/ Michael Hession
FactualSpot

Un vlogger din România, anchetat de Poliția Capitalei pentru instigare la violență împotriva minorelor

0

Un vlogger din România este anchetat de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Acesta ar fi instigat la violență împotriva minorelor, inclusiv la violarea acestora, în cadrul unui videoclip al său, după ce a povestit o experiență personală pe care a avut-o cu o fată de 16 ani. Creatorul de conținut A.B., cunoscut în spațiul online sub numele de „Colo”, este urmărit, pe Youtube, de mai mult de 850.000 de persoane.

„În urma informațiilor apărute în media, cu privire la anumite declarații ale unui bărbat ce activează în zona online, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat verificări pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, a declarat Poliția Capitalei, pentru Mediafax.

În videoclipul postat pe platforma Youtube, tânărul a afirmat că unele dintre adolescente merită „să le dai cu palmele, să le ții cu capul de pereți, să le pui piciorul pe față.” Ulterior, vloggerul a șters clipul de pe pagina sa de Youtube.

Potrivit Codului Penal, fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat. Iar dacă instigarea publică a avut ca urmare comiterea infracţiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracţiune.

Fostul principe, Nicolae, impreuna cu sotia sa, urmeaza sa devina parinti

Articolul precedent

Școlile s-au redeschis pentru 2 săptămâni. Ce condiții impune starea de alertă în unitățile de învățământ?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual