sursa foto: 31tv.ru
FactualSpot

Un tânăr din Buzău este vizat de un dosar penal deoarece a folosit metoda Rapunzel pentru a obține zahăr în carantină

0

Un tânăr aflat în carantină instituționalizată în Județul Buzău s-a ales cu un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că a cerut unei persoane din exterior să îi ofere ceva dulce cu ajutorul unui sistem improvizat.

Inculpatul aflat în centrul de carantină din incinta Liceului Sportiv Buzău, a solicitat la sfârșitul săptămânii trecute să primească ceva dulce deoarece îi scăzuse glicemia. Deoarece autoritățile nu l-au ajutat și nu putea părăsi incinta, tânărul a scos pe geamul clădirii, de la etajul trei, o sacoșă cu ajutorul unei frânghii improvizate din cearceafuri și a rugat o femeie din vecinătate să îi pună câteva pliculețe de zahăr.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a deschis un dosar penal pentru comiterea formei infracționale prevăzute la alin(1) de la art. 352 Cod Penal „Nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

Protagonistul întâmplării soldate cu dosar penal este un tânăr care s-a întors dintr-o zonă roşie.

265 de noi infectări cu coronavirus, în România totalul ajungând la 5.467. 729 de persoane s-au vindecat și 257 au decedat

Articolul precedent

5 tone de dezinfectant pentru personalul medical din Franța. Încă o companie de cosmetice își schimbă linia de producție pentru a ajuta în lupta împotriva COVID-19

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual