sursa foto: Getty
FactualSpot

Un român a fost expulzat din Italia de la o stare continuă de ebrietate

0

Un român de 54 de ani a fost expulzat din Italia, cu imposibilitatea de a se întoarce timp de 5 ani, după ce a fost dus la spital în stare de ebrietate de 73 de ori, conform Messaggero Veneto.

Bărbatul a fost surprins în stare avansată de ebrietate și dus la spital de 73 de ori de către polițiștii italieni, între care 45 dintre situații au avut loc de la începutul anului. Din totalul cazurilor, în 49 dintre situații, românul, transportat constant de polițiști la camera de urgență a spitalului Pordenone, a părăsit unitatea medicală înainte de încheierea verificărilor.

Bărbatul, care se afla în Italia din 2003, a fost urcat la bordul unei curse Veneția-București și acum are interdicție de a intra în Italia vreme de 5 ani. El se stabilise inițial în provincia Torino, însă în 2014 s-a mutat în Friuli-Venezia Giulia, în provincia Pordenone. A lucrat la o firmă din Friuli, însă s-a prezentat la locul de muncă doar de câteva ori.

Biroul de Imigrări de la sediul poliției Pordenone a dispus expulzarea lui săptămâna trecută, în urma unui nou incident în care românul a fost implicat, într-un magazin de pantofi. Poliția statală l-a escortat la aeroportul Marco Polo din Veneția, unde a fost îmbarcat într-un zbor spre România.

Ordinul de expulzare a fost validat de către Tribunalul din Trieste, instanța subliniind că decretul de expulzare „a fost adoptat din motive de siguranță publică.”

Expulzarea reprezintă actul prin care un stat constrânge un străin sau un apatrid aflat pe teritoriul său să îl părăsească în cel mai scurt timp posibil. Statul care adoptă măsura expulzării nu este obligat să dea explicații cu privire la motivele expulzării , iar măsura expulzării este de competența statului care o aplică. În anumite cazuri, însă, statul care aplică măsura expulzării poate aduce la cunoștință statului căruia aparține cetățeanul expulzat motivele care au determinat adoptarea unei asemenea măsuri.

Conform art. 3 al Directivei 2001/40/CE, a Consiliului, din 28 mai 2001, privind recunoașterea reciprocă a deciziilor de îndepărtare a resortisanților țărilor terțe, „Îndepărtarea prevăzută la articolul 1 [n.r. expulzarea] se impune în următoarele cazuri: b) resortisantul unei țări terțe face obiectul unei decizii de îndepărtare fondate pe nerespectarea reglementărilor interne privind intrarea sau șederea străinilor. În ambele cazuri, decizia de îndepărtare nu trebuie să fi fost amânată sau suspendată de statul membru autor. Statele membre pun în aplicare prezenta directivă cu respectarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.”

Amenințări cu bomba în centrul Bucureștiului. Bărbatul care a creat panică a fost reținut

Articolul precedent

Președintele Iohannis la Adunarea Generală a Asociației Comunelor: „unul din trei români care locuiesc în mediul rural este deservit de sistemul public de alimentare cu apă”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual