sursa foto: news.ro
FactualSpot

Un pădurar din Maramureș a fost ucis de hoţii de lemne. Rareş Bogdan: „Susțin din toate puterile interzicerea tăierilor”

0

Un pădurar din Maramureş a fost ucis în această dimineață, în timp ce încerca să oprească tăierile ilegale de arbori. Acesta a fost găsit cu un picior rupt, alte răni grave şi urme de împuşcături.

Liviu Pop avea 30 de ani, era angajat de șapte ani la Direcţia Silvică Maramureş, era căsătorit şi avea trei copii. Acesta ar fi fost anunțat de un furt de lemne care avea loc în apropiere, între localitățile Rogoz și Lăpușul Românesc, într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, și a mers sa vadă despre ce este vorba.

Angajatul Direcției Silvice Maramureș ar fi fost împușcat de hoții de lemne pe care încerca să îi oprească. Acesta nu este primul caz în care un angajat al direcţiilor silvice este victima hoţilor de lemne. În ultimii ani au fost omorâți în timpul serviciului șase pădurari.

În urmă cu o lună, un alt pădurar, angajat al Ocolului Silvic Pașcani, a fost ucis de trei bărbați, care au fost surprinși în timp ce tăiau ilegal arbori.

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, a declarat că își dorește să vadă soluții reale cu privire la interzicerea tăierilor de păduri în România:

Susțin din toate puterile interzicerea tăierilor, mă doare enorm exportul de buștean și cred că trebuie să facem ample campanii de împădurire. Dar serioase, nu mimate!!”, arată acesta într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Acesta a exemplificat situația altor țări din Europa: „Norvegia a interzis tăierile în urmă cu vreo 3 ani, Albania a interzis pe 10 ani exploatarea în scop industrial, Germania și Marea Britanie au politici masive de împădurire. Germania și-a crescut masiv suprafața forestieră (cu 41%, față de mai puțin de 25% acum 50 de ani). Citeam într-un raport că tot în Germania, 80% din capacitatea de producere de energie introdusă în ultimii 15 ani e din surse regenerabile, adică aproape 400.000 de noi locuri de muncă. Unde se duc copacii noștri?

Mesajul lui Rareș Bogdan

Noutăți cu privire la Brexit. Un nou acord a fost negociat între Uniunea Europeană și Marea Britanie

Articolul precedent

Misiunea „Guvernul Orban”: analiza susținerii parlamentare după o primă rundă de negocieri

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual