sursa foto: Getty Images
FactualSpot

Un nou val de migranți în Uniunea Europeană. Ungaria își închide granițele pe motivul coronavirusului

0

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a anunțat duminică, într-o postare pe platforma Twitter, că peste 75.000 de migranți au fost lăsați să treacă frontiera spre Uniunea Europeană. Până duminică dimineaţă la ora 10.00 (07.00 GMT), 76.358 de migranţi ar fi trecut graniţa prin provincia Edirne, a confirmat acesta pe Twitter.

De asemenea, televiziunea de stat în limba arabă din Turcia, TRT, a publicat o hartă în care este prezentată o nouă posibilă rută a refugiaților sirieni, care trece și prin România, potrivit Al Arabiya. Traseul refugiaților din provincia siriană Idlib, ajunși în Turcia, ar urma astfel să tranziteze Grecia, Bulgaria, România și Ungaria, până în Europa de Vest.

 

Duminică, executivul de la Sofia anunțase că situaţia la graniţa externă a Uniunii Europene între Turcia şi Bulgaria a fost calmă și că nici măcar un migrant nu a trecut frontiera ilegal. Politica Bulgariei nu permite sosirile ilegale de migranţi, conform ministrului bulgar al Apărării, Krasimir Karakaceanov.

Bulgaria şi-a întărit deja de vineri dispozitivele de securitate la graniţa terestră de 259 de kilometri cu Turcia prin suplimentarea cu trupe ale jandarmeriei.

Cu această ocazie, Ungaria a anunțat duminică închiderea accesului în taberele de tranzit amenajate la frontiera sa sudică pentru migranţii care cer azil. Guvernul de la Budapesta a motivat că decizia s-a bazat pe epidemia cu noul coronavirus şi riscul unui nou val masiv de refugiaţi după ce Turcia şi-a deschis graniţele.

„Suspendăm pe termen nedefinit primirile în zonele de tranzit”, a declarat Gyorgy Bakondi, consilier pentru securitate internă al premierului Viktor Orban, conform G4Media. El a mai arătat că majoritatea refugiaţilor sosiţi la frontierele ungare sunt afgani, pakistanezi şi iranieni, iar Iranul se numără printre ţările cele mai afectate de COVID-19.

Parlamentul scoțian a aprobat un proiect de lege care prevede gratuitatea produselor pentru menstruație

Articolul precedent

Luxemburg, primul stat care asigură, în mod gratuit, transportul public

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual