sursa foto: stirileprotv.ro/
FactualSpot

Un nou caz de răpire în Caracal! Cum au acționat autoritățile

0

O fată în vârstă de 20 de ani a fost luată cu forța de pe o stradă din Caracal și urcată fără voia sa într-un autoturism ce se îndrepta spre Slatina.

Scena a fost observată de o femeie ce a sunat de urgență la 112. Polițiștii din cadrul IPJ Olt au acționat rapid, iar în 10 minute au reușit să identifice mașina care se afla în orașul Piatra Olt.

În urma verificărilor a reieșit faptul că în autoturism se aflau trei bărbați, din județul Dolj și două femei, din județul Olt. Una dintre femei a declarat polițiștilor că a fost urcată în autoturism fără acceptul său”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Persoanele din autoturism au fost duse la secția de Poliție din Caracal pentru audieri.

În acest caz e ne aflăm în situația prevăzută la art.205 din Codul Penal, anume lipsirea de libertate în mod ilegal.

  • alin(1): Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepsește cu închisoarea de la unu la 7 ani.
  • alin(2): Se consideră lipsire de libertate și răpirea unei persoane aflate în imposibilitatea de a-și exprima voința ori de a se apăra.

Reamintim că Guvernul a realizat un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea legilor penale, printre care și a Codului Penal. În dispozițiile propuse se numără și modificarea articolului privitor la infracțiunea lipsirii de libertate în mod ilegal.

Mai precis, se dorește ca modalitatea de săvârșire a acestei infracțiuni, prevăzută la alin(2), și anume prin răpire, să fie considerată variantă agravată. Proiectul prevede o pedeapsă a căror limite sunt majorate față de  modalitatea deja existentă: închisoarea de la 2 la 8 ani, spre deosebire de limita prevăzută pentru varianta simpla a lipsirii de libertate de la 1 la 7 ani.

Termenul de înscriere a românilor pentru votul din străinătate la alegerile prezidențiale s-ar putea prelungi

Articolul precedent

Fosta judecătoare CCR, Simona Maya Teodoriu a fost numită Agent guvernamental al României la CEDO

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual