FactualSpot

Un fost senator a primit amendă pentru încălcarea restricționărilor de circulație, pornind de la o postare pe Facebook

0

Gestul romantic pe care fostul senator Christian Gigi Chiru  l-a făcut ieri pentru soția sa, cu ocazia sărbătoririi Floriilor, nu a fost apreciat de publicul prezent pe Facebook.

Soția sa a publicat pe internet imaginile în care cei doi se ridică de la masa frumos amenajată pe pontonul din Eforie, pentru a dansa. Comentariile critice referitoare la încălcarea restricțiilor impuse de Ordonanța Militară nr.3 au făcut ca fapta contravențională să ajungă la cunoștința Inspectoratului Poliției Județene din Constanța.

Polițiștii au decis să acorde o amendă de 2.000 de lei fostului parlamentar (minimul amenzii special prevăzute pentru încălcarea regimului de stare de urgență) , iar soției, doar un avertisment.

Cei doi susțin că nu au încălcat legea, deoarece se află în continuare în izolare, la o mică distanță în fața casei. Femeia a adăugat un comentariu în care a specificat că imaginile sunt mai vechi, dar soțul său a publicat mai târziu o postare din care reiese că faptele s-au desfășurat ieri.

Reamintim că începând cu 3 aprilie, amenzile pentru încălcarea măsurilor aplicate în regim de stare de urgență ori stare de asediu au fost majorate. Cuantumul sancțiunilor este cuprins între 2.000 și 20.000 de lei pentru persoanele fizice și între 10.000 și 70.000 de lei pentru persoanele juridice.

Mesajul ministrului Sănătății: Este necesar ca în aceste 2 săptămâni critice să menținem, mai mult că niciodată, restricțiile și regulile de distanțare socială

Articolul precedent

O persoană din Maramureș s-a ales cu dosar penal pentru instigare publică: Hristos este în mijlocul nostru!

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual