sursa foto: merg.in/bucuresti
FactualSpot

Un director al Aeroportului Băneasa trimis în judecată de DNA pentru corupție în contractele Companiei Naționale Aeroportuare

0

Procurorii DNA- Secția de combatere a corupției au trimis spre judecare dosarul instrumentat pe numele fostului director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu, Mitruț Bogdan Ion. Înaltul funcționar a fost revocat după ce a fost prins în flagrant la data de 14 aprilie 2020 primind o tranșă din suma pretinsă pentru a influența Compania Națională Aeroporturi București să încheie un contract cu o anumită firmă. 

Procurorii anti-corupție au aplicat măsura preventivă a controlului judiciar doar față de celălalt inculpat al dosarului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Potrivit rechizitoriului comunicat de DNA, un funcționar public, beneficiind de ajutorul directorului Mitruț Bogdan Ion, ar fi pretins și primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei și 25.000 euro, ce reprezentau un comision de 10% (131.046 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA.

Inculpatul ar fi pretins și primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să își exercite influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruț Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naționale, astfel încât firmei să îi fie făcute plățile restante pentru lucrările executate.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei (reprezentând prima tranșă de bani primiți de funcționar), în vederea restituirii către omul de afaceri.

Planul național de investiții și relansare economică – principalele măsuri presupun granturi nerambursabile pentru IMM-uri, finalizarea lucrărilor de infrastructură și sprijin pentru program flexibil de muncă

Articolul precedent

Grupul de comunicare strategică raportează, în total, 27.296 de persoane infectate cu COVID-19. 19.314 de persoane s-au vindecat și 1.667 au decedat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual