sursa foto: digi24/ Getty Images
Din practicăSpot

Un condamnat pe viață consideră că și-a ispășit pedeapsa și cere să fie eliberat după ce a reînviat

0

O instanță din statul american Iowa, s-a pronunțat în această săptămână cu privire la cazul unui deținut care contestă săvârșirea condamnării cu închisoarea pe viață, după ce acesta a reînviat.

În urmă cu 4 ani, Benjamin Schreiber, a fost trimis din penitenciar la spital cu convulsii și febră ridicată. S-a dovedit că acesta suferea de septicemie, cauzată de o veche afecțiune la rinichi. Situația lui medicală s-a complicat iar după ce și-a pierdut cunoștința acesta a fost resuscitat în ciuda faptului că acesta nu-și acordase expres acordul pentru procedura de resuscitare și în ciuda instrucțiunilor date de fratele său, persoană de contact în caz de urgență.

Potrivit NewYorkTimes, instanța nu s-a pronunțat asupra aspectului legat de nerespectarea procedurii de resuscitare.

Schreiber  consideră că din momentul în care a intrat în moarte clinică pentru scurt timp și-a săvârșit sentința și a cerut completului format din 3 judecători să-l elibereze.

Judecătorii au respins argumentul său săptămâna aceasta, menținând hotărârea pronunțată de instanța inferioară în grad care, de asemenea, a respins anterior contestația sa . „Schreiber este încă în viață, caz în care trebuie să rămână în închisoare sau este de fapt mort, caz în care acest apel este lipsit de subiect”.

Argumentul că ar fi reînviat nu este persuasiv pentru instanța care a explicat că intenția legiuitorului nu a fost în niciun caz de a elibera inculpații care au fost încercați de probleme medicale dar care au fost resuscitați de medici.

Benjamin Schreiber în vârstă de 66 de ani a fost condamnat cu sentința închisorii pe viață după ce , în urmă cu 23 de ani a comis o crimă folosind un topor.

Contestația invocată de Schreiber nu este fără precedent. În 1988 un condamnat pe viață care a comis crimă față de 2 polițiști din NewYork în 1962 a trimis o petiție unei instanțe NewYorkeze invocând faptul că în timpul unei operații chirurgicale, inima sa s-a oprit.

 

Proteste în fața Primăriei Capitalei. Reacțiile internetului la lipsa apei calde

Articolul precedent

1 decembrie 1918 – Ziua Națională a României. 101 ani de la Marea Unire

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică