sursa foto: Digi24
FactualSpot

Un candidat comun al opoziției ar putea obține 60 de procente la Primăria Capitalei. Nicușor Dan vrea să facă echipă cu Vlad Voiculescu

0

Invitat la Digi24, Nicușor Dan a spus că retragerea lui Vlad Voiculescu din cursa internă de la nivelul Alianței, pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei este o alegere demnă și responsabilă.

Totodată, acesta susține că dorește ca împreună cu Vlad Voiculescu să formeze o echipă, urmând ca partidele care participă la formarea unei majorități în consiliul general să dezbată poziția pe care acesta o va ocupa. Speculațiile apărute până în momentul de față spun că Vlad Voiculescu ar putea fi viceprimar al Bucureștiului.

Mobilizarea opoziției ar putea duce la depesedizarea Sectoarelor din București

Dat fiind faptul că inițiativa liberalilor de a organiza alegeri locale în două tururi a eșuat, strategia opoziției de a învinge candidatul PSD, Gabriela Firea, este de a propune și susține un singur candidat.

Aș prefera să avem candidați comuni ai actualei opoziții și pentru asta e bine să existe o anume colaborare. Dacă există mobilizare, opoziția poate să câștige 6 sau 7 din cele 7 primării din București. Singura incertitudine este la Sectorul 3 unde actualul Primar,  Robert Negoiță, se apropie de 50%” a afirmat Nicușor Dan.

Un candidat al opoziției (USR-PLUS, PNL, PMP) împotriva Gabrielei Firea ar avea aproximativ 60 puncte procentuale de vot, potrivit unor sondaje realizate la începutul lunii ianuarie.

Candidatul PLUS pentru funcția de primar general al Municipiului București, Vlad Voiculescu a anunțat astăzi într-o conferință de presă că renunță la candidatura sa. 

Candidat independent, Nicușor Dan are susținerea USR București dar și a Partidului Național Liberal. Potrivit președintelui PNL, Ludovic Orban, deși toți candidații liberali au șansa de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitală, nu există garanția de a câștiga pe cont propriu împotriva PSD.

În interviul realizat la Digi24, Nicușor Dan a discutat despre măsurile urgente de care are nevoie Capitala țării precum și măsurile mai puțin benefice însușite până acum de actuala conducere.

Fosta șefă DSP Gorj, demitere și dosar penal: acuzată de neglijență în serviciu și transmiterea de informații false

Articolul precedent

Un designer din Marea Britanie a umplut magazinul din Londra cu 90.000 de sticle de plastic, consumul la nivel mondial în 6 secunde

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual