sursa foto: keeptalkinggreece.com
FactualSpot

Un bărbat din Sighișoara a fost reținut pentru infracțiunea de rănire sau schingiuire a animalelor. Acesta legase un câine de autoturism

0

Un bărbat din Sighişoara, în vârstă de 62 de ani, a fost reţinut joi, 30 iulie, pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, după ce ar fi legat un câine de autoturism pentru a-l duce la domiciliu, precizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

„În data de 29 iulie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara au fost sesizaţi despre faptul că un câine ar fi legat de un autoturism şi transportat în acest mod. În fapt, în urma verificărilor efectuate în cauză, a reieşit că un bărbat, de 62 de ani, din Sighişoara, ar fi legat câinele său de un autoturism, pentru a-l duce înapoi la domiciliu.

În cursul zilei de azi, 30 iulie, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore faţă de bărbatul de 62 de ani din Sighişoara, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş”, precizează reprezentanţii IPJ Mureș.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, în cauză fiind sesizaţi şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Mureş.

Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor reglementează obligațiile deținătorilor de animale, și anume:

  • Obligația de a avea un comportament lipsit de brutalitate față de acestea, de a asigura condițiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute, precum și de a nu le părăsi sau izgoni (art. 4)
  • Deținătorilor de animale le este interzis să aplice tratamente rele, precum: lovirea, schingiuirea și alte asemenea cruzimi.

Prin rău tratament, conform legii, se înțelege comportamentul brutal, abuzul în utilizarea animalelor, maltratarea și supunerea animalelor la eforturi inutile, precum și neasigurarea condițiilor minime necesare vieții și bunăstării acestora.

Printre infracțiunile săvârșite asupra animalelor și care se pedepsesc conform legii cu închisoare sau amendă penală, se numără și: e) rănirea sau schingiuirea animalelor. Această infracțiune este pedepsită cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală.

The Ellen Show, sub investigație pentru un mediu de lucru toxic, hărțuire profesională și rasism

Articolul precedent

Pandemia a generat goana după măști, dar ce se întâmplă cu echipamentele de protecție după folosire?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual