sursa foto: AP
FactualSpot

Un bărbat din Rusia a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea SUA

0

Un bărbat din Rusia a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru că a încercat să ofere Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA) secrete militare despre Flota de Nord de Rusiei, a transmis vineri, 20 noiembrie, Serviciul Federal de Securitate (FSB) de la Moscova, potrivit Reuters.

FSB a precizat, într-o declarație, că un tribunal din Bryansk, la sud-vest de Moscova, l-a găsit pe Yuri Eschenko vinovat de trădare de stat pe 17 noiembrie și l-a condamnat la 13 ani într-o închisoare de maximă securitate, după ce Eschenko a pledat vinovat și a spus că regretă ceea ce a făcut.

Yuri Eschenko, care lucra în orașul Severomorsk, se ocupa de mentenanța sistemelor radio-electronice utilizate de navele Flotei de Nord. Potrivit declarațiilor FSB, acesta a copiat documente secrete legate de sistemele de arme utilizate de Flota de Nord, în perioada 2015-2017, în vederea vânzării informațiilor către o terță parte, a spus acesta.

Serviciul Federal de Securitate a transmis că, la începutul lui 2019, bărbatul a intrat în contact cu CIA. El a fost arestat în iulie anul trecut de FSB în regiunea Briansk în timp ce încerca să predea aceste secrete de stat.

9.272 de cazuri noi de COVID-19 au adus România peste pragul de 400.000 de infectări

Articolul precedent

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, condamnată la 3 ani de închisoare pentru luare de mită

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual