sursa foto: Facebook/politiaromana.ro
FactualSpot

Un bărbat din Capitală a decedat în urma focurilor de armă ale Poliției. „Acționăm ferm conform legii și nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare”

0

Un eveniment regretabil a fost înregistrat în această dimineață în București. În jurul orei 4:00 a fost efectuat un apel la 112 prin care a fost solicitată intervenția echipajelor de poliție în cazul unui bărbat situat într-un imobil din Sectorul 1 care amenința cu violența pe holuri. La apariția organelor de ordine, bărbatul a reacționat agresiv, motiv pentru care a fost împușcat de unul dintre polițiști. Bărbatul a decedat ulterior, la Spitalul Elias.

Un dosar a fost deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul București  în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

În jurul orei 12:00 la sediul IGPR, chestorul șef al poliției, Bogdan Despescu a făcut declarații despre acest eveniment împreună cu inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție, Liviu Vasilescu și directorul general al Poliției Capitalei, comisar șef de poliție, Bogdan Berechet.

Potrivit informațiilor oficialilor, 2 polițiști au fost atacați cu obiecte ascuțite de natură să le pună viața în pericol și au reacționat folosind armamentul din dotare. Aceștia au primit îngrijiri medicale având leziuni la nivelul mâinii, respectiv al piciorului.

„Activitățile noastre nu au drept scop violența  împotriva persoanelor sau suprimarea vieții, dar în același timp, când un polițist este atacat , este supus unei agresiuni, unei vătămări corporale sau îi este pusă viața în pericol, acționăm ferm conform legii și nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare. ” a precizat secretarul de stat MAI, Despescu.

Situația de fapt prezentată de directorul Poliției București:

În fapt, în această dimineață în jurul ore 4:00, prin apel la 112 o persoană dintr-un imobil situat în sectorul 1 a sesizat un bărbat sumar îmbrăcat că amenință pe holuri având asupra sa mai multe obiecte ascuțite. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 5 a Poliției care după câteva minute l-au depistat. La vederea polițiștilor bărbatul a devenit violent și i-a lovit pe polițiști ulterior fugind.  A fost localizat la un etaj superior unde a încercat din nou să lovească și a amenințat, motiv pentru care, după somație, unul din polițiști a executat foc de avertisment iar ulterior, asupra celui în cauză, cu armamentul din dotare rănindu-l.  A fost solicitat un echipaj de prim ajutor iar bărbatul a fost transferat la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior a fost înregistrat decesul, iar cadavrul a fost ridicat și transportat la INML unde se va efectua necropsia.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despecu a explicat că fiecare situație este analizată punctual de către agenții de poliție și se stabilește cea mai bună modalitate de intervenție precum și momentul acesteia. Acțiunea se efectuează prin respectarea principiilor gradualității și proporționalității folosirii forței. Toate acțiunile au  drept scop protejarea vieții și prin urmare, forțele de intervenție folosesc resursa letală numai atunci când altă cale nu mai există.

În final, chestorul a transmis  condoleanțe familiei victimei.

Noul total al persoanelor infectate cu COVID-19 în România este 9.710. 2.406 de persoane s-au vindecat și 508 au decedat

Articolul precedent

LIVE: Președintele Iohannis anunță că românii vor circula mai liber, dar cu mască de protecție, începând cu 15 mai

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual