sursa foto: Colourbox
FactualSpot

Un bărbat care voia să vândă droguri a consemnat în declarația pe proprie răspundere „deplasare în interes profesional”

0

Conform unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iași, un bărbat ce încerca să fugă de polițiștii de la Serviciul Transporturi, după coborârea din tren, a aruncat peste gardul unei biserici din apropierea gării o pungă în care erau 45 de grame de heroină, înainte de a fi imobilizat.

Polițiștii au descoperit că individul avea la el declarația pe propria răspundere, necesară conform Ordonanței Militare nr. 3, în care completase că deplasarea era în interes profesional. El a fost reținut și ulterior arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc, dar și pentru fals în înscrisuri.

Redăm, în continuare, comunicatul DIICOT, în integralitate:

La data de 04.04.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului M.G.C. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cauză s-a stabilit că, la data de 03.04.2020, lucrătorii de poliție din cadrul SRPT Iași – Biroul de Siguranță Publică și Protecția Călătorilor au interceptat o persoană de sex masculin care a coborât dintr-un tren, iar la vederea acestora a încercat să fugă. Înainte de a fi imobilizat, bărbatul a aruncat peste gardul împrejmuitor al unei biserici din apropierea gării o pungă de culoare albă, în care se afla cantitatea de 45 de grame de heroină, ce urma să fie comercializată pe raza municipiului Iași.

Având în vedere starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020 și având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial Nr. 242 din 24 martie 2020, lucrătorii de poliție i-au solicitat inculpatului M.G.C. să prezinte declarația prevăzută de art. 4 alin.1 din OM 3/2020, în care s-a constatat că acesta consemnase în fals că se deplasează în interes profesional.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul M.G.C. urmează să fie prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Live: Declarații MAI – Ordonanța Militară nr.7 instituie carantina totală în orașul Țăndărei. Mai multe zboruri suspendate începând de mâine

Articolul precedent

Raed Arafat a postat un mesaj pe Facebook pentru populatie: Purtarea mastii poate reduce raspandirea virusului

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual