sursa foto: Pixabay
FactualSpot

Un bărbat a vrut să se îmbarce la bordul unui avion cu 2.700 de grame de monede și lingouri de aur și argint fără a le declara

0

Un bărbat în vârsta de 43 de ani, de cetățenie română, a fost descoperit pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca când încerca să treacă de verificarea de securitate, având în posesia sa 2,700 de grame de lingouri și monede din aur și argint.

Conform unui comunicat al Poliției de Frontieră, “Autorităţile de frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional ‘Avram Iancu’ Cluj-Napoca au descoperit, ascunse în bagajele unui cetăţean român, monede şi lingouri susceptibile a fi din aur şi argint, în greutate totală de aproximativ 2.700 g, pe care bărbatul a încercat să le scoată ilegal din România. În data de 01.09.2020, în jurul orei 12.30, la Aeroportul Internaţional ‘Avram Iancu’ Cluj-Napoca, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager pe ruta Cluj-Napoca – Munchen – Doha – Filipine, cetăţeanul român S.Z., în vârstă de 43 de ani.”

Bărbatul a încercat să ascundă încărcătura pe care o transporta în telefon, laptop, chiar și în portofel. “La controlul de securitate, lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informaţii au observat că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conţine componente necorespunzătoare. Imediat, au fost solicitaţi poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, care au efectuat un control amănunţit asupra bagajelor şi persoanei. Astfel, au fost descoperite, disimulate în laptopul, telefonul, portofelul, dar şi în bagajul de cală al bărbatului, 70 de monede şi lingouri din metal galben şi alb. În urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 2700g metal galben şi metal alb, susceptibile a fi din aur, respectiv argint.”

După ce a fost descoperit, bărbatul a susținut că toate bunurile sale au documente de proveniență, dar deoarece nu au fost declarate, bunurile sale au fost ridicate de către Biroul Vamal din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca, urmând a fi predate Trezoreriei Municipiului Cluj-Napoca în vederea expertizării.

Bărbatul este acum cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de tentativă la contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 2, lit. a din Legea nr. 86/2006, privind codul vamal al României care prevede că introducerea în sau scoaterea din ţară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mare de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai mare de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri și se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Procesul atentatului de la Charlie Hebdo va fi primul proces terorist filmat din Franța

Articolul precedent

Guvernul din Danemarca propune schimbarea legilor privind violența sexuală: consimțământul – nucleul de bază în stabilirea vinovăției

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual