Sursă foto: Facebook/Poliția Română
FactualSpot

Un bărbat a venit beat la examenul auto, după ce a pierdut carnetul prins băut la volanul mașinii pe care o conducea

0

Polițiștii au deschis un dosar penal unui bărbat din Târgoviște după ce acesta s-a prezentat într-o stare de ebrietate avansată la examenul auto. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, își pierduse carnetul, în urmă cu doi ani, după ce a fost prins băut la volanul mașinii pe care o conducea.

Instructorul auto a declarat că nu a simțit mirosul de băutura, deoarece bărbatul purta mască. În schimb polițistul și-a dat seama și a transmis Serviciului Poliției Române: „De îndată, am solicitat sprijinul colegilor de la Serviciul Poliției Rutiere, pentru efectuarea alcooltestului, care a indicat 1,01 miligrame pe litru , a declarat Comisar-șef Adrian Alexandrescu, șef SRPCIV Dâmbovița.

Bărbatul a fost dus ulterior la spital, pentru a i se preleva probe de sânge, în vederea stabilirii exacte a gradului de alcoolemie.

În cazul depistării unui conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentraţia de alcool, fapta se poate încadra astfel:

  1. Contravenție: când aparatul alcooltest afişează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
  2. Infracțiune: când aparatul alcooltest afişează o valoare de 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară şi i se întocmeşte dosar de cercetare penală. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

De asemenea, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează. Refuzul recoltării de probe biologice prevede o sancțiune cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Operațiunea „aurul bej”: Cum să faci milioane de euro din cutii de carton furate

Articolul precedent

Un pericol de 10 ori mai mare față de cel care a provocat explozia din Beirut a fost descoperit în Portul Constanța

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual