sursa foto: pexels.com
FactualSpot

Un bărbat a fost încătușat și amendat din ambiția de a nu purta mască

0

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Delia Nenișcu, a declarant, vineri, că polițiștii au încătușat și au amendat un bărbat, după ce acesta din urmă a refuzat să poarte mască de protecție și să se legitimeze.

Întâmplarea a avut loc într-un magazin din Botoșani. Deși acestuia i s-ar fi adus la cunoștință că se află într-un spațiu închis, loc în care purtarea măștii este obligatorie, acesta a refuzat cu vehemență.

În urma evenimentului, bărbatul s-a ales cu o amendă în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea obligativităţii de a purta mască de protecţie şi 1.000 de lei pentru refuz de legitimare şi adresare de injurii.

La solicitarea poliţiştilor de a se legitima, acesta a devenit recalcitrant şi a refuzat oferirea de date care să conducă la identificarea sa. Cu sprijinul jandarmilor, bărbatul a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei, unde i-a fost stabilită identitatea”, a afirmat purtătorul de cuvânt IPJ Botoșani.

Amintim că, potrivit deciziei CJSU, botoșănenii sunt obligați să poarte masca de protecție în afara spațiului locuințelor. Măsura a fost adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrucât municipiul Botoșani a depășit nivelul critic de 3 infectări per mia de locuitori.

Totodată, de luni va deveni obligatorie purtarea măștii de protecție în toată țara, atât în spații deschise cât și în cele închise, după ce Guvernul va adopta o hotărâre care să aplice recomandările CNSU.

Hotărărea 52, prin care Comitetul Național pentru Situații de Urgență a instituit restricții timp de 30 de zile, menite să prevenină şi să limiteze răspândirea infecţiei cu SARS-CoV-2, a fost făcută publică vineri dimineață, de către Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Citește aici  Care sunt ultimele restricții ce intră în vigoare?

Sancțiunea prevăzută de lege (Legea nr.55/2020) este amenda între 500 și 2.500 de lei  pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor.

Prima centrală nucleară din Belarus, conectată la sistemul energetic. Lituania, îngrijorări privind siguranța și securitatea națională

Articolul precedent

#DosarulRizea –> Fostul deputat a fost arestat de autoritățile din Republica Moldova și urmează a fi extrădat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual