sursa foto: reporteris.ro
FactualSpot

Un băiat de 18 ani, cercetat penal pentru înșelăciune după ce a pretins că merge cu Boboteaza în calitate de preot

0

Un tânăr de doar 18 ani din Galați s-a ales cu dosar penal pentru înşelăciune, după ce a fost depistat de poliţişti în haine preoţeşti, mergând de Bobotează la mai multe blocuri, potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Pe data de 4 ianuarie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi s-au autosesizat cu privire la comiterea, de către un tânăr, în vârstă de 18 ani, a infracţiunii de înşelăciune. Băiatul a fost depistat, în urma unei sesizări telefonice, pe strada Drumul de Centură din Galaţi, îmbrăcat în haine preoţeşti şi însoţit de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, după primele verificări rezultând că acesta ar fi pretins că este preot şi ar fi mers cu Botezul la blocurile din zona respectivă.

Tânărul nu a putut prezenta o legitimaţie de preot al Bisericii Ortodoxe Române, susţinând, în schimb, că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, cu sediul în Braşov, arată sursa citată de Agerpres.

Poliţiştii au extins cercetările și au stabilit şi că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-şi aceeaşi calitate de preot, tânărul ar fi solicitat diverse sume de bani, în scopul construirii unui lăcaş de cult. Polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au comis faptele.

Înșelăciunea este reglementată, în Codul Penal la art. 244, ca fiind fapta de inducere în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust, iar, dacă s-a pricinuit o pagubă, ea se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Totodată, dacă înșelăciunea a fost săvârșită prin folosirea de nume sau calități mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuși o infracțiune, se aplică regulile privind concursul de infracțiuni.

DNA propune din nou cercetări în cazul fostului prim-ministru Călin-Popescu Tăriceanu pentru luare de mită

Articolul precedent

2 kilograme de cocaină din Spania, ascunsă în ambalajele la detergent, descoperite de DIICOT Brașov

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual