sursa foto: gov.ro
FactualSpot

Ultima ședință de Guvern din acest an: adoptarea hotărârilor de Guvern de organizare și funcționare ale ministerelor

0

Luni, 30 Decembrie, la ora 11.00, la Palatul Victoria, are loc o nouă ședință de Guvern, convocată de premierul Ludovic Orban, așa cum arată programul oficial al șefului Executivului.

Anterior, ședința Executivului a avut loc vineri, de la ora 20.00, în cadrul căreia a fost prezentat memorandumul ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, în care se susține desființarea Secției Speciale. De asemenea, în cadrul ședinței de vineri, a fost adoptată o ordonanță de urgență prin care cursanții Academiei Naționale de Informații, unitate de învățământ a SRI, vor fi înscriși într-un Registru matricol paralel.

Întrebat de ce a fost fixată ultima ședință din acest an pe 30 Decembrie, prim-ministrul a răspuns, în debutul ședinței de vineri: „O să și lămuresc, pentru că m-au întrebat din mass-media de ce mai face ședință pe 30 decembrie. Vă spun de acum, pe 30, toate hotărârile de Guvern de organizare și funcționare ale ministerelor vreau să aibă toate avizele și să le adoptăm. Repet, toată hotărârile de funcționare și organizare. Acesta e principalul obiectiv al ședinței din data de 30 pentru că trebuie să intrăm în Anul Nou cu noile organigrame ale ministerelor, în funcție de viziunea voastră ca și miniștri și în funcție de elementele care există în ordonanță de urgență de funcționare și organizare a Guvernului.”

Memorandumul semnat de ministrul Justiției, Cătălin Marian Predoiu, prezintă poziția Ministerului și propune desființarea Secției Speciale, luând în considerare Rapoartele GRECO și MCV, modul concret în care a funcționat Secția de la înființare până în prezent, precum și dispozițiile legale care reglementează funcționarea și organizarea SIIJ, care, potrivit memorandumului, amenință principiul separației carierelor.

Premierul Ludovic Orban a declarat că propunerea făcută de ministrul Justiției Cătălin Predoiu, prin memorandumul, și anume soluția desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), este una corectă, întrucât această măsură se află și în programul de guvernare.

Fiica lui Bruce Lee solicită o compensație de 30 mil dolari unui restaurant din China pentru utilizarea imaginii starului de cinema

Articolul precedent

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, fostul primar Ciuhandu și alte 7 persoane sunt trimise în judecată pentru vânzarea frauduloasă a sute de imobile

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual