sursa foto: qmagazine.ro
SpotVideo

ULTIMĂ ORĂ: Guvernul Orban a trecut de votul Parlamentului cu mai multe voturi decât moțiunea de cenzură

0

În final au fost 240 de voturi valabil exprimate. Toate au fost „pentru” susținerea Guvernului propus de prim-ministrul Ludovic Orban.

UPDATE: Cvorumul ședinței în plenul Camerei Deputaților și Senatului înainte de exprimarea votului secret a fost de 241 parlamentari (178 deputați și 63 de senatori). După cum prevede și Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului la art.52 alin.(2),  înaintea votului final, ce va fi exprimat asupra solicitării votului de încredere din partea Guvernului, președintele de ședință va verifica, prin apel nominal, întrunirea cvorumului legal, dacă un lider de grup solicită acest lucru.

Urmează ca primul-ministrul Ludovic Orban împreună cu vicepremierul Raluca Turcan și ceilalți 15 miniștri să depună în fața Președintelui României jurământul  de învestire în funcție. De la data depunerii jurământului, Guvernul în întregul său cât și fiecare membru în parte își va începe mandatul.


ȘTIRE INIȚIALĂ: Ședința în plen a Parlamentului stabilită pentru dezbaterea și supunerea la vot a propunerii de Guvern a premierului desemnat, Ludovic Orban, a început.

Un număr de 235 de parlamentari sunt prezenți la ședința în plen a Camerei Deputaților și a Senatului ceea ce înseamnă că cvorumul a fost întrunit.

Pentru mai multe informații despre ce presupune cvorumul ședinței și ce înseamnă majoritatea simplă/absolută în procedura de vot a Parlamentului accesați următorul articol: Numărătoare în Parlament: câte mâini pentru cvorum, câte bile pentru Guvern. Diferența dintre majoritatea necesară și cvorum

Știre în curs de actualizare

Numărătoare în Parlament: câte mâini pentru cvorum, câte bile pentru Guvern. Diferența dintre majoritatea necesară și cvorum

Articolul precedent

SURSE: Guvernul Orban va trece de votul Parlamentului. Noul Guvern susținut de 234 parlametari

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot