sursa foto: upfit.one
FactualSpot

UEFA amână Campionatul European de fotbal Euro 2020 pentru anul viitor

0

UEFA a anunțat amânarea pentru anul viitor a Campionatului European de fotbal Euro 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată marți, 17 martie, de către UEFA (Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal).

Campionatul European de fotbal trebuia să aibă loc în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, însă a fost decalat cu un an. Anunțul a fost făcut pe Twitter de mai multe federații de fotbal, printre care și cea norvegiană, chiar în timpul unei ședințe în care forul european discuta despre implicațiile COVID-19 asupra campionatului european, conform Digi24.

Turneul urma să se desfășoare în 12 țări, printre care și România, care urma să găzduiască patru meciuri:

  • Duminică 14 iunie – Grupa C: Austria v Câștigătoarea play-off-ului D sau A din Liga Națiunilor (18:00, București)
  • Joi, 18 iunie – Grupa C: Ucraina v Câștigătoarea play-off-ului A sau D din Liga Națiunilor (15:00, București)
  • Luni, 22 iunie – Grupa C: Ucraina v Austria (18:00, București)
  • Luni, 29 iunie – 1F v 3A/B/C (21:00, București).

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat la Digi24 că decizia:„Este o decizie bună pentru că e o măsură de prevenție, de precauție. E o competiție care ar urma să aibă loc în 12 orașe europene pe stadioane cu 50-60 de mii de oameni. În România investițiile vor continua. Dacă Euro 2020 se amână, nu înseamnă că ne oprim. În momentul de față se analizează două variante, din ce știm, una în luna decembrie, alta anul viitor în 2021.”

Cu privire la competițiile inter-cluburi, UEFA încearcă să găsească soluții pentru ca ultimele faze ale Champions League și UEFA League să se dispute într-o anumită formă în această vară.

S-a lansat Stirioficiale.ro, platforma dedicată informațiilor despre subiectul coronavirus în România

Articolul precedent

85.000 de deținuți din închisorile din Iran, eliberați temporar din cauza pandemiei de coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 988

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual