sursa foto: insidejapantours com
Din practicăSpot

Turiștilor le este interzis să-și mai facă selfie-uri cu gheișele din Kyoto

0

Turiștii care vor vizita de acum districtul Gion din orașul japonez Kyoto sunt avertizați că ar putea risca o amendă în valoare de aproximativ 82 de euro (10 000 yeni) pentru simpla fotografiere a gheișelor ori chiar pentru surprinderea lor într-un selfie.

Regiunea respectivă se confruntă cu o „poluare turistică” atrasă de templele istorice, altare și grădini tradiționale iar valul de vizitatori este așteptat să crească anul viitor când Japonia va găzdui cea de a   XXXII-a  ediția a Jocurilor Olimpice. Localnicele cunoscute în zonă sub denumirea de „geiko” sau „maiko” sunt angajate în restaurantele tradiționale pentru a întreține o atmosferă cât mai distractivă.

Autoritățile au interzis aceste acțiuni care au potențialul de antrenare a unui comportament abuziv în zonele de proprietate privată, ca urmare a plângerilor constante primite din partea femeilor care au ales să păstreze tradițiile japoneze, din cauza faptului că turiștii au ajuns chiar să le hărțuiască pentru a putea surprinde pe camera foto frumusețea specifică culturii asiatice.

Interdicția și sancțiunea specifică nu sunt reglementate în legile nipone, fiind imposibilă impunerea unei astfel de obligații în spații publice, dar întreprinderile locale speră că această măsură va convinge vizitatorii să aibe mai mult respect față de rezidenții cartierului. În acest sens au fost afișate panouri cu avertismente pe străzile și aleile care duc spre strada principală Hanamikoji și sunt distribuite stickere și semne de carte cu mesaje care încurajează la un comportament cât mai respectuos.

O altă măsură va fi implementată print-un proiect pilot începând cu luna Decembrie, când turiștii care se regăsesc în apropierea districtului Gion vor primi pe smartphone prin intermediul unei aplicații un mesaj în limbile engleză și mandarină. Textul le menționează vizitatorilor să evite fotografierea gheișelor fără permisiunea expresă a acestora.

 

“Supărarea când îmi vine, rup cămașa de pe mine” la o partidă de golf. Ponta și Dinu Pescariu participă la un turneu de golf deși ProRomânia stă să explodeze

Articolul precedent

USR nu se înhamă la o alianță pe plan național însă ar putea exista acorduri locale cu PNL

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică