sursa foto: washingtonpost.com
FactualSpot

Trump profită de scăderea prețului petrolului pentru a umple rezerva strategică de stat cu 75 de milioane de barili

0

Indicele petrolier al Statelor Unite pentru contractele viitoare pregătite pentru luna mai a redevenit pozitiv, în condițiile în care a avut o scufundare dramatică la un nivel negativ de 37,63 dolari pe baril, la începutul zilei de luni, 20 aprilie. Totodată, producătorii de combustibil au rămas fără spațiu de stocare.

Ca urmare, preşedintele Trump a anunţat că Statele Unite ale Americii vor profita de prăbuşirea preţului petrolului pentru a cumpăra 75 de milioane de barili cu scopul de a umple rezerva strategică a SUA. Rezerva americană de petrol are o capacitate de depozitare de 727 de milioane de barili, fiind stocată într-un complex de patru situri subterane din statele Texas şi Louisiana, pe malul Golfului Mexic.

Trump a anunțat, în cadrul unui briefing de presă privind pandemia de coronavirus că: „Ne umplem rezerva strategică de petrol şi ne gândim să punem până la 75 de milioane de barili în rezerve, ceea ce le va umple.”

Petrolul Texas a trecut la valori negative la începutul acestei săptămâni, atât de rău încât un cumpărător poate ajunge să primească bani pentru marfa achiziționată. Preşedintele SUA, Donald Trump, anunţase încă din 13 martie că intenţionează să umple complet rezerva strategică.

Oktoberfest a fost anulat. Încă un festival și-a închis porțile din cauza amenințărilor virusului COVID-19

Articolul precedent

Ultima actualizare a Grupului de comunicare strategică: 9.242 de persoane infectate cu coronavirus în România, dintre care 2.153 s-au vindecat și 482 au decedat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual