sursa foto: motherjones.com
FactualSpot

Trump a impus restricții de călătorie între Europa și SUA pentru 30 de zile

0

Donald Trump a impus restricții de călătorie în Europa, cu scopul de a combate răspândirea coronavirusului, conform CNN. Într-un discurs televizat, ținut în Biroul Oval de la Casa Albă, el a declarat că toate călătoriile din 26 de țări europene vor fi suspendate pentru următoarele 30 de zile.

Măsura de a impune restricții „puternice, dar necesare” nu se aplică, însă, în cazul Marii Britanii, unde au fost confirmate până acum 460 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a anunțat președintele SUA.

În urma discursului lui Donald Trump, a fost publicat un decret prezidenţial, în care este prevăzută interdicţia și modul de aplicare, anume tuturor celor care au fost în Spaţiul Schengen cu 14 zile înainte să ajungă în SUA. Astfel încât, ţări ca România, Bulgaria, Irlanda şi Croaţia (membre UE, dar în afara Schengen) sunt excluse de măsură.

Trump este de părere că Uniunea Europeană „nu a luat aceleași precauții” ca SUA în lupta împotriva virusului. „Noile reguli vor intra în vigoare vineri la miezul nopții”, a adăugat el. Bilanțul în Statele Unite ale Americii a ajuns la 1.135 de cazuri de COVID-19 și 38 de decese.

Restricţiile de călătorie nu se aplică cetățenilor americani. Într-un mesaj publicat ulterior pe Twitter, preşedintele a spus că nu va fi afectat comerţul: „Restricţiile opresc oamenii, nu bunurile.”

Spațiul Schengen reprezintă o zonă teritorială în cadrul continentului european pe suprafața căreia cetățenii statelor semnatare beneficiază de dreptul la libera circulație fără a exista controale de frontieră internă. A fost astfel creată o singură frontieră externă, unde controalele se desfășoară conform unui set de reguli clare.

În momentul actual, Spațiul Schengen include 26 de țări dintre care 22 state membre ale Uniunii Europene și 4 din afara comunității (Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein).

Breaking News: Italia si-a dat shut down! S-au inchis toate activitatile economice pentru public inclusiv cele private. LIVE declaratii Conte

Articolul precedent

Tom Hanks și Rita Wilson, testați pozitiv cu COVID – 19 în Australia

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual