sursa: europafm.ro
De la Dosar

#DosarulZota –> Trimitere în judecată pentru trafic de influență. Sumele sunt aproximate la un milion și jumătate de euro

0

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, a inculpatului
Zota Ionel pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Potrivit comunicatului publicat pe pagina DNA-ului în data de 15 martie, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză, și anume instituirea sechestrului asigurător, asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului.

În speță, între anii 2009 și 2013, Zota Ionel a pretins de la mai mulți oameni de afaceri comisioane cuprinse între 12% și 20% din valoarea unor contracte derulate în contextul desfășurării unor proceduri de achiziție servicii informatice de către trei societăți din domeniul energiei electrice. Ba mai mult, comisioanele au fost pretinse și asupra profitului afaceriștilor obținut  din derularea viitoare a contractelor ce urmau să le fie atribuite.

Banii respectivi au fost pretinși în contul exercitării unei pretinse influențe pe care inculpatul afirma că o are asupra conducerii celor trei firme beneficiare a serviciilor pentru a favoriza societățile oamenilor de afaceri în contextul obținerii contractelor respective.

În același context, inculpatul a primit, prin intermediul unor firme pe care le controla, de la reprezentanții a două dintre societățile care au încheiat contracte de furnizare servicii IT suma totală de 6.973.315 lei.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

#DosarulRizea –> Hotărârea definitivă ICCJ îl trimite pe Rizea după gratii

Articolul precedent

DESPRE ILEGITIMITATEA UNEI PUTERI CÂȘTIGATE ÎN MOD LEGITIM

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar