sursa foto: radioromanul.es
FactualSpot

Tribunalul și Curtea de Apel București își suspendă activitatea pe durată nedeterminată. Magistrații sunt nemulțumiți de posibilitatea abrogării pensiilor speciale

0

Începând de miercuri, 22 ianuarie, Tribunalul Municipiului București și Curtea de Apel București, pe fondul nemulțumirilor legate de abrogarea legii pensiilor speciale, își vor suspenda activitatea, pe perioadă nedeterminată. De asemenea, începând cu data de 27 ianuarie, și Curtea de Apel Craiova își suspendă activitatea, ca urmarea a unei decizii luate de Adunarea Generală a judecătorilor.

Judecătorii Curții de Apel București au hotărât marți, cu majoritate, suspendarea activității instanței, în urma convocării Adunării Generale, care a ajuns la concluzia că inițiativa legislativă afectează independența sistemului judiciar și statutul magistraților, conform surselor participante la ședință.

Suspendarea activității va opera de drept, începând de mâine, cu excepția cauzelor urgente, cum ar fi discutarea măsurilor preventive.

Magistrații sunt nemulțumiți deoarece, pe data de 28 ianuarie, se va afla în dezbaterea parlamentarilor legea privind eliminarea pensiilor de serviciu. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis anterior un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale, în ciuda faptului că există o decizie a Curții Constituționale care spune că modificarea acestora este neconstituțională.

„Am decis ca în 28 ianuarie să fie plen pentru votarea proiectului privind pensiile speciale. Nu mai avea rost ca PNL să facă o altă solicitare de sesiune extraordinară, chiar era un joc mai mult politic și dădea o notă de neseriozitate”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Meleșcanu, cercetat pentru dezinformarea diplomaților cu privire la infracțiunile comise de reprezentanții comuniști, în decembrie 1989

Articolul precedent

2021 – Anul European al orașelor mai verzi. Europarlamentarul Dan Motreanu: „Poluarea este ucigașul invizibil”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual