sursa foto: euractiv.com
FactualSpot

Topul celor mai sigure țări de vizitat în contextul pandemiei de COVID-19. România – pe locul 57

0

Potrivit unui studiu realizat de Deep Knowledge Group, care a analizat 200 de țări și teritorii la nivel global, România ocupă locul 57 în topul celor mai sigure țări de vizitat din această perioadă de pandemie de COVID-19. Punctajul fiecărui stat a fost acordat în funcție de 130 de parametri cantitativi și calitativi, arată studiul citat de Forbes.

Raportul complet a plasat Elveția pe prima poziție în clasament, în vreme ce Sudanul de Sud se află pe locul 200. România ocupă locul 57, devansând țări precum Statele Unite (58), Franța (60) sau Belgia (78).

sursa foto: dkv.global

Printre criteriile analizate s-au numărat: accesul la facilități sanitare de bază, mărimea populației vârstnice, prevalența diabetului, tulburările endocrine, incidența tuberculozei, obezitatea, numărul de paturi de spital, numărul de medici și HAQ (Indicele de acces la calitate și asistență medicală)

sursa foto: dkv.global

Deep Knowledge a împărțit clasamentul în 4 categorii, raportându-se la modul în care scorurile au confirmat așteptările privind nivelul sistemelor medicale și al eficienței guvernamentale. România este plasată în categoria cea de-a treia categorie, cea care are un punctaj mai scăzut față de nivelul așteptărilor.

Pe primul loc în top se află Elveția, urmată de Germania, în special datorită rolului economiei și a capacității de a diminua impactul economic al pandemiei de COVID-19, dar și datorită modului în care a relaxat restricțiile impuse cu scopul de a limita răspândirea noului coronavirus. Dacă ne raportăm doar la continentul european, România se află pe locul 30 din cele 43 de state analizate, însă țara noastră a fost devansată de toate statele vecine sau din zonă: Bulgaria, Serbia, Grecia, Cehia, Ungaria sau Polonia.

Autorii raportului au semnalat că factorii care au un impact puternic asupra siguranței nu rezidă în sistemele de sănătate dezvoltate, ci în strategiile guvernamentale de gestionare a crizelor și a politicilor utilizate pentru combaterea COVID-19. În ceea ce privește eficiența măsurilor guvernamentale, România se clasează pe locul 43 în top 100 țări cu cele mai eficiente măsuri. Germania și Israel se află pe primele poziții, în vreme ce Paraguay și Brazilia se află la coada clasamentului.

Totodată, în contextul stării de urgență generate de pandemia de coronavirus, din ce în ce mai mulți români au fost nevoiți să recurgă la lucrul de acasă, acolo unde a fost posibil. Drept dovadă, Bucureștiul s-a clasat pe primul loc în lume în ceea ce privește numărul de angajați care lucrează de la distanță. Conform unui studiu, realizat de Broadband Deals, Capitala României este cel mai bun oraș din lume în care să lucrezi de acasă, dintr-un eșantion de 50 dintre cele mai populare orașe.

Un oraș din Vaslui, declarat zonă specială de siguranţă publică ca urmare a unui conflict apărut între 200 de persoane ce s-au bătut pe străzi

Articolul precedent

Care va fi soarta vehiculelor părăsite în parcări sau margini de drum, potrivit ultimelor modificări legislative?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual