sursa foto: Facebook
FactualSpot

Tăriceanu se compară cu Churchill

0

Liderul formațiunii politice ALDE a făcut o postare pe pagina sa de Facebook prin care compara înfrângerea electorală suferită de Winston Churchill în 1945 cu prestația nefericită a partidului său în cadrul alegerilor europarlamentare desfășurate pe 26 mai.

Cu aproximativ 4 procente obținute, ALDE nu a reușit să treacă de pragul de 5% necesar pentru a-și trimite reprezentanții în Parlamentul European.

Călin Popescu Tăriceanu a concluzionat cu două învățături pe care le-a sustras din parcursul politic al fostului prim-ministru al Regatului Unit:

  • nu mereu cei care iau voturile le și merită
  • niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îți spun asta!

Acest mesaj pare a fi adresat atât opoziției cât și aliaților săi din coaliție pe care ar putea sa îi convingă să recurgă la un candidat comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor. Tăriceanu a lăsat de înțeles că ar fi interesat să reprezinte una din opțiunile românilor în alegerea viitorului președinte.

Textul postării lui Călin Popescu Tăriceanu:

REMEMBER. Astăzi se împlinesc 74 de ani de la un eveniment politic care a zguduit mapamondul și se va preda veșnic în școlile de politologie.

Winston Churchill, cel mai mare britanic care a trăit vreodată, cum îl consideră ai lui, omul care și-a dus țara la victorie, ca premier, în Al Doilea Război Mondial, a pierdut stupefiant primele alegeri organizate după înfrângerea lui Hitler, deși, personal, avea 83% încredere în sondaje. I-a rămas satisfacția că cel puțin pleca în opoziție după ce învinsese dușmanul nazist.

Marele bărbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta și, în 1951, a revenit la cârma țării. Cel care îl învinsese în alegeri a rămas în istorie mai mult grație acelei suprinzătoare înfrângeri a lui Churchill.

De aici, prima lecție ar fi că nu mereu cei care iau voturile le și merită.

A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îți spun asta!

#DosarulConsilierulLuiBodog –>DNA dorește ridicarea imunității fostului ministru al Sănătății

Articolul precedent

Mesajul MAI pentru participantii la festival: „Brățara se primește gratuit, dar se pune pe ambele mâini”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual