sursa foto: Facebook/Adina Valean
FactualSpot

Sylvie Goulard, propunerea Franței la Comisia Europeană, nu a reușit să treacă de audieri

0

Sylvie Goulard, candidata Franței la funcția de comisar european, nu a trecut de audierile din comisiile Parlamentului European. Anunțul a fost făcut de Adina Vălean, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie, în cadrul căreia a fost audiată Goulard.

Adina Vălean a anunțat, printr-o postare publicată pe pagina de Facebook:

„Deoarece nu a existat majoritatea necesară pentru a da undă verde de trecere la etapa următoare din partea Comisiilor responsabile cu audierea, s-a hotărât continuarea procedurii prin solicitarea de întrebări scrise de clarificare din partea doamnei Goulard. În baza răspunsurilor primite, Comisiile reunite vor decide următorii pași procedurali.”

Și Dacian Cioloș, președintele grupului Renew Europe din PE, i-a recomandat lui Goulard să vină cu toate clarificările necesare la audierea din PE cu scopul de a lămuri suspiciunile care planează vizavi de integritatea ei.

Sylvie Goulard, nominalizată drept candidat al Franţei pentru Comisia Europeană de către preşedintele Emmanuel Macron, este vizată de două anchete, una dintre ele fiind cea a Oficiului de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene (OLAF).

Cu privire la Sylvie Goulard au existat suspiciuni că a fost implicată în angajări fictive, în perioada 2009-2017, ca eurodeputată din partea partidului de centru Modem. În 2017, ea a demisionat din funcţia de ministru al apărării din guvernul francez condus de premierul Edouard Philippe, după numai trei luni.

Parlamentul European a constatat doar nereguli administrative „minore, nesistematice şi neintenţionate” din partea eurodeputatei și a închis ancheta împotriva ei la sfârşitul lunii august.

Ulterior, însă, presa franceză a dezvăluit  că Goulard a returnat 45.000 de euro, sumă ce reprezintă echivalentul salariilor şi cheltuielilor asistentului său parlamentar Stephane Therou din iulie 2014 până în februarie 2015. Ancheta cu privire la aceleaşi suspiciuni continuă în Franța.

Dan Barna a lipsit miercuri de la ședința Parlamentului în cadrul căreia a fost stabilit calendarul moțiunii

Articolul precedent

Calcule și declarații după citirea moțiunii de cenzură

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual