sursa foto: Facebook
FactualSpot

Susținerea unui nou Guvern a devenit mărul discordiei în ProRomânia. Victor Ponta numără trădătorii

0

Victor Ponta, liderul formațiunii politice și al grupului Parlamentar ProRomânia, a publicat de curând pe pagina sa de Facebook o postare prin care inițiază un atac direct la adresa colegului său de partid, Mihai Tudose.

Poziția lui Victor Ponta reprezintă o reacție tulburătoare pentru echilibrul Parlamentar într-o zi atât de importantă în care premierul desemnat de Președintele României se va prezenta împreună cu Guvernul propus, în fața parlamentarilor reuniți la ședința în plen a celor două Camere pentru a primi votul de încredere necesar pentru numirea Guvernului.

Postarea Președintelui ProRomânia, Victor Ponta

Daca va puneati intrebarea cine este “negociatorul” cu PNL – tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda in timpul saptamanii sa plece inapoi la PSD si cu Ludovic Orban in Weekend sa votam cu PNL ! Cel pentru care am muncit toti sa ajunga la Parlamentul European – si care ne-a mintit in fata pe toti ca nu merge , doar candideaza sa ajute lista ! Cel pentru care am cedat mandatul meu castigat pe lista ProRomania!

E bine ca macar separam apele / dar este greseala mea ca am lasat de la mine sa treaca toate tradarile si ticalosiile la adresa noastra! Mergem mai departe – mai putini dar fara vanzatori!

Mihai Tudose a descoperit acum grija fata de guvernare – tocmai el care a fugit de la Guvern de frica lui Dragnea si l-a lasat pe Premierul Japoniei singur prin Bucuresti! Si tocmai el care a zis ca ramane alaturi de noi sa lupte in Parlamentul Romaniei si a plecat imediat la Bruxelles pentru 5 ani cu voturile noastre!

Este corect sa nu votam un Guvern nelegitim, neprofesionist, instaurat cu metodele folosite de Traian Basescu in Decembrie 2009 – si care va genera un dezastru in 2020 exact cum a fost in 2010! Nu am votat Guvernul “Ciolos” si mi-am asumat toate riscurile – asa voi face si acum!

ProRomania trebuie sa fie un proiect politic pe termen lung , cu adevarat modern si social democrat / nu voi lasa ca aceasta constructie sa fie folosita ca un vehicol de adus la Putere PNL si Ludovic Orban!

Chiar daca acum ProRomania este sub un atac total – vom rezista si vom fi mai buni si mai puternici!

Un boicot comun PSD-Pro România ar putea împiedica votul de azi din Parlament

Invitat la Digi24 cu o seară în urmă, Victor Ponta a declarat că va lua în considerare prezența parlamentarilor ProRomânia în sala de ședință a plenului celor două Camere Parlamentare cu condiția ca premierul desemnat, Ludovic Orban, să înlocuiască cei 3 miniștri propuși care au obținut aviz negativ din partea comisiilor specializate.

Nu, n-am vota pentru, din motivele pe care le-am prezentat, dar am fi prezenți”, a  susținut liderul ProRomânia.

Acest aspect ar fi esențial pentru desfășurarea ședinței de astăzi din Parlament, pentru a asigura cvorumul cerut de Regulament, anume jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului (233 din cei 465 de membri). Prezența ProRomânia a devenit un aspect esențial în contextul în care Viorica Dăncilă a anunțat încă de săptămâna trecută faptul că parlamentarii social-democrați vor boicota învestirea Guvernului Orban prin lipsa acestora la ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților.

Surse din partid anunță că 8 membri ProRomânia vor vota Guvernul Orban

Doi prim-vicepreședinți ai partidului Pro România, Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, ar urma să acorde azi câte un vot pentru învestirea Guvernului Orban.Alături de aceștia, alți 6 membri de partid nu doar că se vor prezenta la ședința în Parlament dar au afirmat pentru G4Media.ro că vor susține numirea noului Guvern propus. Nevoia de a avea un buget stabilit pentru următorul an fiscal , numirea unui candidat pentru funcția de comisar european din partea României, chestiuni legate de salarizare precum și alte aspecte îi determină pe membri ProRomânia să încalce

Sorin Cîmpeanu (fost premier interimar și ministru al Educației) și Daniel Constantin (fost vicepremier și ministru al Agriculturii) sunt, de altfel, și fondatori ai Pro România.

În prezența sa televizată din seara trecută Victor Ponta a lăsat de înțeles că parlamentarii ProRomânia care vor vota pentru numirea Guvernului Orban vor fi excluși din partid. „Vor merge în PNL” au fost cuvintele liderului formațiunii politice.

Tot ce trebuie să știi despre votul din străinătate în cadrul alegerilor prezidențiale din noiembrie 2019

Articolul precedent

Numărătoare în Parlament: câte mâini pentru cvorum, câte bile pentru Guvern. Diferența dintre majoritatea necesară și cvorum

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual