sursa foto: Facebook/DanBarnaUSR
FactualSpot

SURSE: Dan Barna rămâne la conducerea USR după votul de încredere primit din partea partidului

0

UPDATE: Într-o conferință de presă realizată cu puțin timp în urmă, Dan Barna a anunțat că în procent de 74,47% membrii USR au votat ca liderul să își mențină funcția din partid. Cei care au susținut demisia de la conducerea partidului au fost, potrivit lui Dan Barna, în procent de 24%.Doar 51% din membrii formatori ai partidului și-au exprimat votul consultativ electronic.

Preşedintele USR, Dan Barna, a aflat astăzi opinia membrilor de partid cu privire la soarta sa la șefia partidului. Surse din partid informează că majoritatea membrilor formațiunii s-au exprimat în sensul susținerii lui Barna în poziția de președinte USR.

Începând de vineri, 15 noiembrie şi până astăzi, membrilor partidului USR li s-a solicitat să îşi exprime, în mediul online, votul de încredere cu privire la funcţia de preşedinte USR a lui Dan Barna răspunzând la întrebarea: „Considerați că ar trebui să își dea demisia din fruntea partidului USR?”.

Votul a fost solicitat chiar de liderul Dan Barna, după ce săptămâna trecută, mai mulți membrii ai formațiunii i-au cerut acestuia și echipei de campanie electorală să își asume eșecul de la alegerile prezidențiale. Asumarea reală a reponsabilității  ar fi îndeplinită prin demisia de la conducerea USR-ului, au susținut câțiva membri de partid printre care Cosette Chichirău, Tudor Benga și Cristian Ghic.

Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu a explicat metoda de a vota: „Aceasta este consultare. Noi am folosit stilul acesta de consultare de mai multe ori. Dincolo de vocile statutare, trebuie să ascultăm şi baza, mai ales că în cazul lui Dan Barna baza partidului care l-a ales, a fost ales prin votul tuturor membrilor.”

Aceeași metodă de consultare a fost folosită şi de organizaţia Bucureşti pentru susţinerea lui Nicuşor Dan, în calitate de independent la alegerile viitoare pentru Primăria Capitalei, a arătat deputatul USR.

Duminică a avut loc un Congres cu scopul de a se stabili dacă fuzionează cele două partide ale Alianței USR PLUS. Ulterior, Dan Barna a publicat o postare pe pagina sa de Facebook, în care vorbește de viitorul Alianței.

Vrei să trimiți pe altcineva la examen în locul tău? #maigândește-te

Articolul precedent

Iohannis cere reexaminarea în Parlament a legii privind repatrierea rezervei de aur a BNR

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual