sursa foto: Facebook/ Adina Vălean
SpotVideo

SURSE: Adina Vălean este comisar european din partea României pentru portofoliul la Transporturi

0

UPDATE 18.00 Adina Vălean, propunerea României pentru postul de comisar european, a fost confirmată cu peste 36 de voturi în Parlamentul European.

Astăzi, cei trei candidați (Adina Vălean, Thierry Breton din partea Franței și  Oliver Varhelyi din partea Ungariei) au fost audiați în cadrul comisiilor de specialitate relevante. Portofoliul repartizat României este cel al Transporturilor, prin urmare Adina Vălean a fost audiată de Comisia TRAN – Transport și Turism.

Primul comisar audiat a fost Oliver Varhelyi, desemnat pentru portofoliul vecinătate și extindere. Actualul ambasador al Ungariei la UE a fost audiat în Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, joi, în intervalul orar 08:00 – 11:00 (ora Bruxelles-ului). Între orele 13:00 și 16:00 (ora Bruxelles-ului – anume ora 14.00, ora României) au fost audiați în paralel Adina Vălean și Thierry Breton, candidat pentru portofoliul privitor la politica industrială și piața unică digitală.

Marți, 12 noiembrie, Adina Vălean a primit aviz pozitiv din partea Comisiei juridice (JURI) a Parlamentului European pentru ocuparea funcției de comisar la Transporturi, precum și avizul comisiilor de specialitate ale Parlamentului României.

Ana Birchall, replică pentru Viorica Dăncilă: „Era în fișa postului să vorbesc despre nenorocirile din justiție; Doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broșe”

Articolul precedent

Impactul observatorilor independenţi la vot. Te poţi înscrie şi tu până pe 18 noiembrie

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot